Юлияна Дончева сънувала, че няма да е депутат

В дома на бившата депутатка Юлияна Дончева в Бояна цари артистична атмосфера с много картини и зеленина.

Светла Йорданова 22 September 2005

Юлияна обича да посреща приятели, като през някой от делничните дни може и да им гледа на кафе. Тя го направи специално за екипа на EVA и разказа за своето странно занимание. Подчертава, че то й е само хоби и не смята да го превърне в професия. В светските кръгове се говори, че е доста добра гледачка и познава почти 100-процента, особено за финансите...


Юлияна, зная, че гледането на кафе изисква подготовка. Ти как се научи?

Една циганка ме научи да тълкувам фигурите преди около 20 години по време на стаж, докато учих в Математическата гимназия. Първия път на шега погледнах в една чаша и това, което видях, на другия ден се случи. Търсят ме за гледане, но аз го приемам като един вид забавление. Любимият ни ритуал с моите приятелки - едната е режисьор на тв-предаване, а другата - представител на италианска фирма у нас, е да седнем и да си гледаме на кафе. Всяка от нас е зодия Рак - една от най-интуитивните в зодиака. За нас това са много приятни срещи, действат като един вид психологическа настройка да очакваш нещо добро. Казваме си само хубавите неща, които предстоят, никога лошите.

А когато видиш нещо лошо?

Не го казвам. Казвам само да внимават в този период. Имам много точни попадения. Отдавам го и на много силната ми интуиция - моите сънища винаги са се сбъдвали. За съжаление 3-4 дни преди да почине баща ми го сънувах, затова се прибрах доста притеснена от чужбина.

В сънищата буквално ли разбираш какво ще стане или ги тълкуваш по определени символи?

Например седмица преди изборите сънувах, че съм на връх и търся път да сляза долу. Там съм с високи обувки. Намерих много бързо пътя и докато слизах, обувките ми се превърнаха от официални в спортни. Тогава споделих пред близките ми, че няма да влезем. Преди другите избори, когато спечелихме, пък сънувах, че голяма група от хора сме в гора, която извежда на широк път, магистрала, а се знае, че това е успех. Иначе най-често сънувам, че летя или падам.

Ти самата доверявала ли си се на ясновидци?

Досега абсолютно нищо не са ми познали, с изключение на Вeра Кочовска. Само налучкаха, че ще ми откраднат колата, но това у нас е горе-долу предсказуемо (смее се). Винаги ми е било странно, защото аз по принцип не вярвам на такива неща. Единствения човек, на когото се доверявам, е Вeра Кочовска, тя днес има рожден ден (27 юли), трябва да я поздравя. Тя ми е подарила едно платно от Светлин Русев и ми каза да си държа картината вкъщи - за да носи късмет на дома. Бях при нея преди изборите - не за да ми каже резултатите, а за здравето. Показа ми Волен Сидеров и ми каза, че ще влезе в Парламента, което беше изненада, защото никой не подозираше. За нашата партия се изказа двусмислено, може би за да не ме обезкуражи преди изборите. Беше много болна и искаше да й обещая, че ако имам възможност да се занимавам с политика, ще помогна за построяването на Център за присаждане на стволови клетки, какъвто има в Москва.

Защо се е превърнало в мания според теб ходенето по врачки, особено сред жените?

Не само сред жените, въобще при българите, защото са по-емоционални и се обръщат към такива неща. Жените са по-търсещи натури и го правят с цел да не направят някаква грешка, докато мъжете са повече хора на риска. Аз за себе си реших да не ходя абсолютно никъде. Вера е казвала, че не е добре да се ходи на врачка, защото се обърква настройката. Ако се прави някакво гледане, то не е за да се надникне в бъдещето, а за да се мотивира другият да предприеме нещо. Всички крият, но се интересуват и поне веднъж в живота си са ходили на такива места - и сериозни хора, политици. Добре е да се търси помощ като имаш здравословен проблем - при човек като Вера, който да го насочи към алтернативен метод на лечение. Но врачуване и гледане - не, по-логично е да се направи хороскоп. Аз все се каня да си направя при Иван Станчев. Един астролог може да те насочи какво да предприемеш и дали да изчакаш или не, бих се съобразила с това.

Зная, че твоят колега Светослав Спасов се занимава с номерология...

Правил ми е номерологични прогнози. Аз самата също се интересувам от номерологични прогнози - на 25. 06, когато бяха изборите, имах и рожден ден и видях в един вестник, че ми се бяха струпали само четворки. Аз ставах на 40, изборите бяха за 40-то Народно събрание, номерът на бюлетината ни беше 13. Не беше случайно наслагване. Четворката е число на големи трудности и много труд без да очакваш сигурен резултат.

Откриваш ли в някой друг от обкръжението ти подобни дарби?

Синът ми има много силно биополе - лепи метални съдове по себе си. Бяхме на почивка във Велинград, беше още 4-годишен, а мъжът ми трябваше да ни прибере. Той закъсняваше, нямаше връзка с телефона му. Аз се притесних, а малкият каза: "Татко закъснява, защото е спукал гума" и впоследствие наистина така се оказа. Сега е на 10 години и като казва нещо, дори на шега, тръпки ме побиват.

Вярваш ли в магии и хора, които могат да влияят на другите със своето излъчване?

Магията е въздействие на енергийното поле на даден човек. Има хора с отрицателна енергия. Срещала съм се със страшно много хора, но от такива с отрицателна енергия ме боли главата. Преди в Парламента в групата дойде един човек със странни зелени очи и после всички бяхме с главоболие. Като си с такава личност, трябва да седиш със скръстени ръце и крака.

Имаш ли фобия от нещо?

От асансьори, затворени и тесни пространства. Често може да ме видите как изкачвам стъпалата (смее се).

Имаш ли предчувствие за бъдещото си професионално развитие?

Ще работя нещо съвсем различно - горе-долу знам какво. Плановете ми преди всичко се развалят и се развивам в друга насока и винаги получавам странен шанс. Ето - тренирала съм художествена гимнастика и логично беше да стана гимнастичка, но получих една травма на ръката и спрях с гимнастиката. Учих в Математическата гимназия и логично бе да стана инженер, но започнах в телевизията. Като работя за нещо много усилено и не става, при мен с труд нищо не става, ми се дава шанс за успех извън сферата, с която се занимавам.

Сега с какво би искала да се занимаваш?

Почивам и следя работата на новия Парламент, която освен че е скандална, е непредвидима като резултат. Правя си планове за есента. В тях включвам работата в самата партия, както и отново да се занимавам с телевизия - предаване - културно, социално или политическо. За в бъдеще бих искала и да продуцирам филми.

Имала ли си някакво паранормално преживяване, което да те накара да се замислиш?

Имам един случай в храм-паметника "Александър Невски". Имаше опашки за Чудодейната икона. Един мъж до мен предложи да не чакаме, но аз възразих, че не е редно да пререждаме хората. А той вика: "Какво ме интересува - аз влизам". В този момент - две икони отстрани на масата, около която стояхме, бяха два на три метра - и двете едновременно паднаха, за да го ударят. Имаше 10-тина човека, а те падаха така, че да ударят само него, без да му стане нещо. На всички ни се изправиха косите. Няма да му кажа името, защото е известна личност.

Вярваш ли в прераждането?

Да, защото няма логика да не бъдеш наказан за грешките си. На моя приятелка сина й - 3-годишен, го оставят на баба му на село, няма телевизия при нея, далеч е от цивилизацията и там той проговаря на английски!!! Родителите са българи, връщат се и детето им говори отличен английски. Те са направо шокирани. Приятели на семейството - англичани, намират, че момчето говори специфичен американски диалект. Това дете започва да разказва как е живяло преди - даже рисува сградата на Белия дом, както е изглеждала преди много години и казва, че е работил и писал там. В първи клас засича учителката по английски и й прави забележка за някаква дума. Тя се учудила откъде знае езика така, а майка му й казала, че синът й по цял ден гледа "Картуун нетуърк". Моят син тогава ми каза: "Мамо, и аз гледам "Картуун нетуърк, ама не го знам толкова добре". Мъжът ми не вярваше, казваше: "Това са ваши, женски дивотии", докато веднъж извади едно питие - с описани всякакви билки на английски и ги даде на детето да ги преведе и то всичко му каза. Чела съм за над 100 подобни случая - резултат от друг жизнен цикъл. Йоан-Дако сега трябва да ходи на уроци и ми казва: "Яд ме е, че не съм се родил с английски".

А ти би ли искала да си се родила някога друга? Например кой мъж би искала да бъдеш?

Всички мечтаем да се родим Берлускони - известен, богат и да управлява цяла страна. Моята мечта винаги е била да пея. На Нина Николина, която ми е астрална близначка, често й казвам, че трябва да си сменим ролите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР