История с продължение: Азис

Като замре светският живот през лятото и се появят първите признаци на криза в жанра, се сещам за Азис. Май точно преди година правих интервю с него за EVA.

Ваня Шекерова 22 August 2005

Като замре светският живот през лятото и се появят първите признаци на криза в жанра, се сещам за Азис. Май точно преди година правих интервю с него за ЕVA Сега пак. Не съм почитателка на музиката му, нито на сценичния му образ, но с този странен екземпляр никога не ми е скучно. Той не спира да мърда и да произвежда събития (дори някои от тях да са простотии) и в най-ваканционните месеци. И ако си прави пластични корекции, охотно говори за тях, а не се прави на девственица с внезапно набъбнали форми.

Последното му изхвърляне е скандално DVD (на пазара от август) с документален филм за него, в който той естествено се разхожда, както го е донесъл щъркелът, и говори за секс. Но нека не изпреварваме събитията и да караме поред - Азис ме кани да си говорим в новото му жилище, просторен апартамент в тих столичен квартал, който все още не е довършен. В хола и спалнята са старите мебели от предишния мезонет, банята е в сладко-розово в стил Барби. Другите стаи не са пипани.

Азис, нека оттук нататък да го наричаме Васко, защото не е на сцената, а по чехли и къси панталони, отглежда едногодишно женско чи хуа хуа, за което казва, че е добре маскирана котка. То се намърдва в скута ми и се подлага да го чеша. Стопанинът му прави кафе, сяда и дава знак, че е готов.

Васко, ти и Устата направихте изключително успешен опит в музиката. Има ли между вас нещо повече от творческо сътрудничество, както се говори?

Смесицата между фолк и хип хоп е нещо, което не се е случвало досега. Промоцията на новия албум е организирана от компанията на Устата, Селект мюзик, сега трябва да отида там. Тоя мъж го видях за първи път по телевизията - в Шоуто на Слави и в Чай. И не знам, никога, никога не съм се оглеждал в такъв типаж мъже. Моят идеал за мъж е съвсем друг. Но този човек ме грабна. Супер интелигентен, не знаех, че има висше образование. Просто някакъв магнетизъм от екрана. И никога не ми се е случвало да се обадя аз на Драго (Драганов - б.а.) и да го питам за някой негов гост. Сега го питах и го помолих да ми разкаже за него. Той каза, че не е проблем и да ни запознае. Нещата останаха така, докато не реших, че Устата е този, с когото мога да направя нещо. Много хора го плюят, но и много хора го обичат. Също като мен.

Дотук ли приключиха нещата?

О, не. Ние сме непрекъснато заедно, всеки ден се виждаме. Нищо не се знае, и аз не знам. Малко трудно ще повторим този успех, който е съчетание от няколко неща. Първо клипа, второ моята визия - аз за първи път си показвам краката по този начин. Някакъв ужас - мъж с ултракъса пола и с нелоши крака. Луднаха хората. Първо от краката ми - това е 100%, знам го. Защото българинът слуша с очите си. После са се заслушали в песента.

Защо пък да слушаме с очите си?

Ами защото българинът е някакъв хиперсексуален тип. Гледа всичко да прекара през леглото си. Не знам, не мога да ти го обясня. Ако не беше така, нямаше да има толкова хубави певици.

Кажи сега какво и как направи с краката си!

Краката ги направих специално заради това видео - започнах от копчето към палтото. Имах едни страхотни обувки на Вергиния Здравкова, дизайнерката. Като си ги слагах пред огледалото, краката ми изглеждаха прекалено сочни. Те че трябва да са сочни, трябва, но при мен бяха прекалено. Реших, че трябва да ги оправя. Отидох и направих малки намеси, ето тук имам един белег, който никога няма да се махне.

Чакай сега! Къде отиде, с кого се посъветва, какво точно ти направиха, болеше ли?

Ох, болеше много. Отидох при моите родители в Испания. Намерих една клиника, не мога да ти кажа името, много са им завъртени имената. Казах им, че искам краката на Бионсе. И те са такива професионалисти, че свалиха отнякъде едни страхотни снимки на Бионсе в цял ръст и само на краката й. Започнаха да работят по снимки! Впоследствие се оказа, че моите крака са много по- интересни от нейните, защото аз съм по-висок, а тя е ниска. И това, което гледаме по телевизията, са специални ефекти.

Какво точно ти направиха и срещу колко?

Липосукция за 6200 евро. И ми сложиха краката в нещо като ковчежета от дърво с едни пирони. Иначе операцията е елементарна и трае три часа. Станах и си тръгнах след това, имах болки навсякъде. Само глезените са си мои, тях не ги пипаха. И като си тръгнах от клиниката, ми подариха едни чорапогащи, които струват 400 евро в магазин за балерини. Те са на фирмата Данскин и ако щеш ми вярвай, който и да ги сложи, дори и 200-килограмова жена да се навре в тях, моментално става сексбомба. Те са гумени и супер стегнати. Хората обаче не си представят, че всичко е ефект. Майка ми дори остана супер очарована и ми каза: "Мамо, имаш супер тяло, все едно гледам себе си на младини!"

И сега ли са ти все така хубави краката?

О, хората ми казаха да внимавам с яденето, но с тия морски деликатеси пак си наваксах.

Вярно ли е, че си си застраховал дупето и краката?

Не, пишката. В застрахователно дружество Европа за 1 милион лева. От Деси Слава, колежката, разбрах, че когато си правят гърди в чужбина, ги застраховат срещу 500 хиляди евро. Така че ако се случи нещо, да можеш да си живееш спокойно от застраховката.

А какво може да ти се случи с пишката, извинявай? Гърдите могат да се повредят при инцидент с кола, при полет със самолет например...

При полет свирят, не знам дали знаеш. Издават един звук фиш-ш-ш... Да бе, свирят, чувал съм. А за пишката и сега като говоря, коремът ме заболява. Има го рискът и той е огромен, но не искам да говоря за това, не искам да ръчкам. Толкова съм доволен в момента, толкова съм добре с нея...

Прочетох някъде, че в един момент от живота си си правил опит за самоубийство.

Това беше при връчването на едни дипломи в училище - не че аз имам много дипломи - нещо стана, с майка ми се изпокарахме и аз реших да се самоубия с лекарства. Да, обаче съм се нагълтал с витамини и майка ми дори не се трогна.

А като каза дипломи, не ти ли се учи още?

Искам да уча, но българинът е странен човек и никой няма да гледа на мен като на нормален ученик. Имам приятелки-моделки, които следват, те споделят, че отношението и на колегите, и на преподавателите към тях е особено. Жените преподавателки злобеят, ясно защо, мъжете - друго. Ти представяш ли си някой да ми каже на мен нещо, без да съм го заслужил, трябва да го изям... Представяш ли си какво ще стане в някой университет Азис да влезе. Чел съм в книгата на Майкъл Джексън "Лунен пътешественик" следното: "Хората не вярват, че аз ходя във WC." Запечатало ми се е в съзнанието, но не вярвах, докато един ден едно малко дете не ме попита "Батко Азис, ти ходиш ли до тоалетната?"

И ти държиш да съхраниш този мит за себе си като за нещо ненормално, нещо извънземно, така ли?

В момента, в който разберат, че си нормален, интересът към теб секва, край на мача, свирено. Хората искат звездите им да са горе високо. В момента, в който тръгна да ставам ученик отново, с мен е свършено.

Добре, не те навивам, но не ти ли се иска поне един език да научиш?

Знам английски и немски, мога да уча испански. Немския го знам като българския, защото дълго съм живял в Германия. Английския го знам като сръбския например или, да кажем, като македонския.

А нещо друго освен да пееш не искаш ли да правиш?

Излиза едно DVD, в което говоря за секс, което никога не е било. Доста откровени неща казвам в кратък филм, в който са включени и новите ми видеоклипове. Филма го прави Янко, режисьорът на клипа ни с Устата. Сниман съм само по крака, дибидюс с един сатенен чаршаф, прехвърлен през оная ми работа...

И какво разказваш за секса, като имам предвид неотдавнашното ти признание пред мен, че нямаш много опит?

Нямах! Помолих Янко да измисли въпросите като човек, който е далеч от мен и не е журналист. Те варираха от какъв е вкусът на спермата до пред кого искаш да го направиш.

Да чуя отговорите ти, може ли?

Да, на въпроса пред кого отговорих съвсем спонтанно: пред баща си. Не знам защо. Но нали се сещаш, че това е шокиращо и оттук насетне рекламата на това DVD ще върви само по този начин.

За спермата какво каза?

А, ако ти кажа, хората няма да си купят DVD-то. Макар че в него има и още много неща за това какво мечтая, какво фантазирам и какво правя в леглото. То ще се казва забраненото DVD.

Няма ли да ти докара неприятности?

Не, винаги мога да кажа, че това, което говоря, не е истина.

Къде е истината за теб в крайна сметка?

Ако я кажа, няма да е интересно. По-интелигентните хора веднага ще се светнат за какво става въпрос, по-тъпите ще продължават да ми лепят етикети такъв и онакъв. Човек трябва да определи своята сексуалност.

Ти ли го казваш, дето така играеш със своята! Според мен дори прекаляваш с употребата й в шоуто, правиш от нея мит. Освен това не съм съгласна, че сексуалността е нещо, което трябва да се афишира открито и недвусмислено...

Сексуалността е нещо, което дори и да е добре прикрито, се усеща. Сега, гледайки Брад Пит, можеш ли да кажеш, че е 100% мъж? Нали знаеш, че преди да се превърне в звезда, е бил градинар на един режисьор-гей? Какво ще прави младо красиво момче в градината на гей? Ще я копае, нали. И как се става от градинар секссимвол? Не стават така тези работи. Не минеш ли през леглото на някого, забрави.

А не допускаш ли, че сексуалността може да бъде добре изигран скеч, особено ако нейният притежател е добър актьор?

Не! Това си го носиш и то се вижда. Хората с различна сексуалност са с една звезда на челото родени. Интелигентният човек умее да я види, да я разчете. Затова когато си със звездата, не трябва да го афишираш, но и на мачо не трябва да се правиш. Стой си мирно на г..., за какво са тези безумни целувки с Анджелина Джоли пред фотографите?

За имидж. Ти не го ли правиш? Нали по едно време ми беше казал, че спираш да се докарваш с рокли и минаваш към изцяло мъжки вид. Коментарът ти?

Опитах. Не се получава. Опитах на много мои участия да изляза нормално като момченце с обувки, костюм, вратовръзка. Да, хората се радват, те ме обичат, колкото и да не си го признават. Но я няма магията. Като сложа във втората част ботушите и късата пола, става страшно. Не могат да се удържат. Не знам защо. Трябва да дойдеш на мое участие да видиш какво се случва, как реагират на кича, който показвам. Българинът харесва Азис гея, разбираш ли! Иска ме като гей. Влюбен е в гея. Ако реакцията беше само на мъже, щях да я разбера. Ами жените? Ами децата? Възрастните...

Не мислиш ли, че този гей-имидж ти провали кандидат-депутатската кампания?

Не, явно така е трябвало да стане. Оставил съм всичко в ръцете на Бог. Исках много да вляза в парламента, но за жалост не се получи.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР