Маца и Неве

Ние сме идеалната жена

Ирина Иванова 12 February 2012

Неразделни са от 10 години. Едната е чернокоса, другата – руса. Чернокосата има дълги крака, другата - „страхотни гърди“ (кого цитирам ще разберете по-долу). И двете са от морски градове – едната от Бургас, другата – от Варна. И двете са актриси. Първата им „обща“ роля е на кабаретни танцьорки на сцената на Сатиричния театър. Дуетът им обаче изгря в целия си блясък в предаването „Аламинут“, а сега продължава да се вихри в сериала „Етажна собственост“ по Нова телевизия, където двете играят съквартирантките в перманентен конфликт Гери и Нуша. Участват заедно и в няколко театрални постановки - „Бардак“, „Бившата жена на моя живот“ с режисьор покойния Велко Кънев и предстоящата „Смях в залата“ (заедно с Асен Блатечки и Калин Врачански) с премиера в София в средата на януари. Много са различни, много си приличат, палят се, гасят се една друга, затварят рок клубовете и прословутото бургаско караоке, пътуват заедно, предизвикват се, спасяват се... Обожават да са заедно на сцената. Нищо чудно, че един приятел веднъж им казал: „Милена Маркова и Невена Бозукова, вие сте идеалната жена.“ И те се съгласили.

Милена, истина ли е, че Неве ти мие прозорците?

М.: Ох, Невена понякога прави много мили жестове. И да, веднъж дойде у нас – тя често ми идва на гости, защото е мобилна, шофьор е, страшно диване - и така се случи, че ми изми прозорците. На мен направо не ми се почваше, а тя хвана парцала и изрева „Абе дай, бе!“ и почна.
Н.: Защото Милена е такава: дай да изпушим една цигара, пък после...
М.: Невена иска всичко бързо да стане, да отхвърли работата и да забрави за нея. Първо работата, после пушенето.

Значи се допълвате.

М.: Невена, ако я няма до мен в целия този бяс, ще рухна много бързо!
Н.: Аз съм машина, бе!
М.: Да, тя е машина! Аз съм Риби, тя е Овен. Тя се пали, аз я гася! Аз изсъхвам, тя ме пали. Така сме ние! Наистина се допълваме. След „Аламинут“ започнаха навсякъде да ни викат заедно. И на нас ни е много хубаво. Обожавам да играя с Невена, тя е страхотен партньор, а това е талант. Има колеги, които са много добри актьори, но на сцената например не те гледат в очите. И не се получава.
Н.: Знам, че ако нещо ми се случи на сцената, Милена ще ме спаси. Обаче й завиждам за дългите крака...
М.: Престани, бе! Гледай какви хубави цици имаш!
Н.: И заради дългите си крака все сяда на предната седалка в дългата и тясна кола на Асен Блатечки, с когото играем заедно в „Бившата жена на моя живот“ и съответно той ни кара, когато имаме представления из страната... Не можела да си събере краката отзад.
М.: Искаш да кажеш в малката, спретната кола на Асен. И толкова пъти съм ти предлагала ти да седнеш отпред!

Последно не разбрах готина ли е колата на Блатечки, или не е?

М.: Готина е.
Н.: Не.

Сега вече ми е по-ясно. Попадали ли сте в ситуации, подобни на тези, които се случват на вашите героини от „Етажна собственост“?

Н.: Аз живея в подреден квартал, в затворен комплекс, но Маца има какво да каже...
М.: Да, аз живея при народа, в квартал Банишора, в един 18-етажен блок ЕПК, от който хората си изхвърлят НАИСТИНА торбите с боклук, дамските превръзки, памперсите директно от терасата. Пикаят в асансьора... Така че съм си точно в етажната собственост. Преди няколко години имаше едни луди наематели над нас, които ще помня цял живот. Един непрестанен секс беше, едно ръмжене... А за тропота, който произвеждаха с краката си, Майкъл Флетли би им завидял. За моя радост всичко приключи много бързо и сега апартаментът е празен.

Случвало ли ви се е да искате да си размените ролите? Маца да играе например Нуша, а ти, Неве – Гери?

Н.: О, да. Бих изиграла всички нейни роли, понеже на нея все й дават да играе красавици, а на мен – някакви лелки. Защо да не изиграя аз някоя красавица?!
М.: И защо да не изиграя аз някой урод!

Мъжете и на двете ви са актьори, но не практикуват тази професия. Пътувате ли заедно семейно през ваканциите?

Н.: Това лято ходихме заедно в едно селце в Странджа, близо до морето. Ходим там от години. Преди беше едно прекрасно, пусто място, а сега е пълно с кисели гъзари. Ние си мислехме, че си почиваме незабележимо, а после излязоха в жълтите вестници някакви папарашки снимки с „велики“ находки – как събирам играчките на детето, което бе изтълкувано, че съм невероятна домакиня.
М.: На всичко отгоре събра и на моето дете играчките. Мен ме бяха снимали как си изтърсвам мократа коса като куче, от което си бяха направили заключението, че „на Маца й е скучно“. Иначе си изкарахме страхотно! В 12 часа се почваше с бира, с мохито...

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР