Ники Кънчев: Прави ми се тотално шоу

Ваня Шекерова 22 December 2007

Гледам, гледам телевизии, няма го Ники Кънчев. Така си бях свикнала с него, че чак съжалявам, дето преди време написах, че е преекспониран в телевизията и рекламата. Колкото пъти съм се опитвала да му звънна на мобилния, с малки изключения все в чужбина съм го намирала.

Сега го заковах в Дарик радио. И му казах, че читателките на EVA искат да знаят къде е и какво прави.

Ники, защо спряха „Стани богат" и „Един срещу всички", на теб лично липсват ли ти?

Защо предаванията бяха спрени тази есен, честно казано, не знам. Според мен нещата в големите телевизии все повече ще се формират на принципа на сезоните. На мен предаванията също ми липсват, но е далеч по-важно дали на вас и на зрителите им липсват и затова ви благодаря за загрижеността. Особено когато идва от най-женското списание у нас - EVA. Вие винаги сте имали стил. И за да ви зарадвам, ще ви кажа, че класиката „Стани богат" се завръща на екран от новата 2008-а година. Има и още новини - с новия старт ще стартира и солидно увеличение на парите на „Дървото на парите". Говорим примерно за удвояване на досегашната награда от 100 000 лева и още изненади... Колкото до „Един срещу всички", мисля, че и то ще се появи отново напролет.

Може ли да се каже, че си богат?

Животът ми определено е богат. Благодарение на таланта и сигурно на характера ми и, разбира се, на журналистиката успях да стигна до сърцата и душите на много хора. За едно момче, израснало в малко провинциално градче, това си е постижение отвсякъде. Преди месец в Мексико в малкото свободно време от снимките на „Островът на изкушението" влязох навътре в Карибско море. Бил съм в него и от другата му страна - откъм Куба. За миг се огледах - под краката ми миди и карибски риби, пред очите ми синият безкрай, отгоре слънце и някакво вълшебно небе с облаци, отзад безброй палми и няколко изкусителки. Неволно от устата ми излезе някаква импровизирана молитвена благодарност към Господ. Наистина от сърце му благодарих за подобни мигове. Така че май наистина съм богат.

Канят ли те за водещ на други тв предавания и за лице на марки и ако не е тайна - ти какво отговаряш?

Честно казано, май съм водещият в България с най-много телевизионни предавания - „Стани богат", „Един срещу всички", „Биг брадър" и „Вип брадър". Накъде повече... Що се отнася до различни марки, продължавам договорните и приятелските си отношения с търговска верига „Зора". Разбира се, кой би се отказал от нови предизвикателства, но аз съм изграден характер и не бих направил каквото и да е на всяка цена.

Достатъчно ли ти е радиото напоследък като поле за изява?

Дарик радио винаги е било в първата редица на най-влиятелните и интересни медии. Затова продължавам да съм неразделна част от него. Но е факт, че сега имам повече свободно време и затова съм решил да променя доста неща в присъствието ми в Дарик. Мисля да продуцирам там нещо от рода на „Шоуто на Ники Кънчев". Прави ми се тотално шоу, мощно и масирано. Със сценаристи, герои, много големи награди, вип гости, нестандартна музика.

Какво си го правиш свободното време - заел ли си се с нещо ново, или с нещо поизоставено старо?

Аз и Свободното време много се обичаме. Въпреки цялата ми заетост си осигурявам задължителното свободно време. За мен, тялото и душата ми. Книги, всички нови кинопремиери, футбол на живо с любимия ми ЦСКА, театър. Някой път просто си дремя на дивана по цял следобяд, играя волейбол и футбол по два пъти в седмицата. Нещо ново за мен беше консултирането на най-скъпото реалити в родния ефир -„Островът на изкушението". Имах специфична роля в Мексико - да наблюдавам отношенията между двойките. Беше доста интересно дори за мен, стария психолог и сексолог, доктор Кънчев.

Къде живееш и откога?

Живея там, където съм живял в последните 25 години. В столицата на България. Също напоследък обожавам да съм селянин в страна, в която всички искат да са граждани. Вие сте умни и ще ме разберете.

Пътуваш ли, ако да, къде за последно и с кого?

Не мога да се оплача. Само през тази година бях на места, на които не бях стъпвал преди. В Лапландия в малкото градче Китила, на 150 километра от родното място на Дядо Коледа, посрещнах лятното слънцестоене и нямаше нощ. Слънцето не залязва в течение на 90 дни. В Мексико пък отидох до Чичен-ица - свещения комплекс на маите. Бях и в Канкун, който се смята за най-бързо развиващият се курорт в света.

Къде ходиш да се забавляваш?

Навсякъде, където ми е интересно, има готини хора и хубава храна. Може да ме видите в някои от крайбрежните ресторанти в Созопол като „Анди" и „Корал", които не претендират за пет звезди, но пък са ужасно приятни места.

Къде ще прекараш Коледа и Нова година и с кого?

За мен ноември и декември като за всички останали артисти е усилно, да не кажа „жътвено време". Получавам много покани за водене на тържества, но по традиция навръх самата Нова година не работя, а съм с приятели и роднини.

Кажи ми в навечерието на Коледа какво добро би направил!

Вече 5 години подкрепям благотворителната фондация за деца „Роналд Макдоналд". С поредица от благотворителни събития и инициативи фондацията успя да събере 145 000 лева за различни детски каузи, една от които е дългогодишната подкрепа на трите специализирани детски онкохематологични отделения в България - в Пловдив към болница „Свети Георги", във Варна към „Света Марина" и към ИСУЛ в София. От срещите с тези деца излизам просълзен, но с още повече вяра в живота. А животът е да се живее, независимо дали имаш 2 или 200 лева в джоба. Да си свободен, не ти трябват пари. Както са казали едни хора, които говорят латински - „Carpe Diem". Един от тези, които говорят български, би го превел като „Улови деня". „Сграбчи момента"също върши работа. Не го забравяйте никога!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР