Астрологът Гал Сасон

Секцио - само при необходимост, бебетата по-добре знаят кога да се родят...

Мариана Антонова 07 June 2007

Гал Сасон - лицензиран астролог, преподавател в Юдаисткия университет в Лос Анжелис по астрология, Кабала и митология, дойде в България, за да представи книгата си "Едно желание може да промени вашия живот", издадена у нас от ик Кибеа.
 
Младият мъж с жив буден поглед, дълбок мелодичен глас и обиграно красноречие още с първите си думи грабна аудиторията и доказа мнението на критиците, че има увлекателен, новаторски и свеж подход на поднасяне на информация. Първо, прикова вниманието с изненадата, че има български корен - баба му е българска еврейка. После въвлече присъстващите в едно от упражненията, които предлага в книгата си, и показа как да се зареждаме с живителна светлина. Междувременно разказа как е извървял пътя си от Израел до Мексико, за да стигне до мъдростта на Кабала, астрологията и митологията. Какво е научил? Че няма магии, че Дяволът е състояние на ума, че ако поискаме, чрез Кабала можем да се научим да сърфираме в живота си и да сбъдваме желанията си.
 

В книгата си учите как, като посветим по една седмица на всяка от 10-те архетипни космически енергии, представени в Кабала под формата на Дърво на живота, ще се научим да превръщаме желанията си в действителност. А ако желанието ни е във вреда на друг човек?

Още в първата глава предупреждавам, че всеки, който използва системата от книгата, трябва да "подпише" договор, с който се задължава неговото желание да създаде повече светлина във Вселената, да не нарани никого и да е свързано само с него. Една актриса в Лос Анжелис например искаше да получи роля, дадена на друга актриса. Казах й, че не може да си пожелае това, защото ще нарани друг човек. Обясних й, че трябва да поиска от Бог най-добрата роля за нея, която ще я направи по-добър човек. Не бива да казваме на Господ как да си свърши работата. Нека той реши как да го направи.

Добро желание ли е да поискам някой да се влюби в мен?

Не, защото се опитвате да накарате някого да направи нещо извън волята си. Освен това е възможно този, когото сте си пожелали, да не се окаже добър за вас. Може да ви накара, например, да се разболеете или да ви изостави и да ви накара да страдате. Животът няма да ви позволи такова желание. Но може да поискате една красива връзка.

Ако съм болна от тежко заболяване, мога ли да си пожелая да бъда здрава и това да се случи?

Да, трябва да си го пожелаете. Много хора от цял свят ми пращат имейли за случаи, в които някой, като е следвал системата на Кабала, е успял да се балансира и да преодолее сериозна болест. Една жена например ми писа как в петата седмица, когато говоря за ножове и остриета, отишла на акупунктура. След 10 седмици била напълно излекувана. Не мога да кажа дали от Кабала, или от акупунктурата, но всъщност не се интересувам от това. Защото нейният личен път я е повел в тази посока. Няма магия, а по-скоро намерение, цел.

Казахте, че идваме на този свят с името си. Но много хора, примерно Мадона, след това си го сменят.

Като сменяте името си, вие сменяте личния си път. Мисля, че е напълно в реда на нещата, когато го правите по ваше желание. Доста хора искат да им дам ново име, но не го правя. Казвам им: щом искаш, направи го сам. Смени си името така, че да е свързано с новия път, който искаш да поемеш. Например, ако проблемът ти е здравословен, избери пълно с вибрации име. Ако е свързан с липса на пари, можеш например да се кръстиш на някой скъпоценен камък или на нещо, което за теб символизира богатството.

Как се отнасяте към астрологичните прогнози от медиите?

Не вярвам много в тях. Защото ние сме доста повече от слънчевия си знак. Освен него, имаме лунен, асцендент и още много-много опции. Нещата въобще не са еднозначни. Вчера например направих хороскоп на една жена. През целия си живот тя е мислила, че е Козирог, и е чела хороскопите за козирозите, а всъщност е Стрелец. Или друго. Да речем, вие сте Телец и в хороскопа ви пише, че денят ви ще е страхотен. Обаче партньорът ви е Скорпион, а астрологичната прогноза за него е един ужасен ден. Логично е, след като той има лош ден, вашият също да бъде лош. Или пък шефът ви е Стрелец и звездите предвиждат, че днес ще има лош късмет. Това естествено ще рефлектира върху вас. Къде отива тогава вашата прекрасна прогноза за деня? Така че казвам на хората: или четете целия хороскоп, т.е. за всички зодии, или въобще не го четете.

Когато двама души решат да живеят заедно, добре ли е преди това да проверят дали хороскопите им са в хармония?

Хубаво е, защото може да получат прозрение върху динамиката на взаимоотношенията си. Обаче не питайте астролозите трябва ли да се оженя/омъжа за този човек, или не. Защото в духовната астрология вярваме в кармата и в предишни животи. В този живот може да нямате добри съвпади, но ако се познавате от минали животи, трябва да бъдете заедно.

В България е модерно жените да раждат със секцио, за да се появи детето им на бял свят на избрана от тях и астролог дата.

Въобще не го подкрепям. Ако една жена е здрава, няма причина да ражда със секцио. Ужасно е да го чуете от мъж, защото аз никога няма да преживея болката от раждането, но доста от моите приятели в Лос Анжелис вече раждат по естествен начин - без болкоуспокояващи, вкъщи и във вода, както се е правело едно време. И бебетата идват на белия свят, без въобще да изплачат, т.е. без всякакъв стрес. Не казвам, че всички жени трябва да раждат по този начин, но мисля, че процесът на раждането следва правилата на болката. За бебето срязването на корема на майката е изключително травмиращо. Защото е било дълго на тъмно и изведнъж рязко попада в светлина, която го заслепява. Мисля, че бебетата по-добре знаят кога искат да се родят.

Кажете за читателките на EVA нещо малко, което да правим сутрин, за да бъде денят ни ведър.

В момента, в който се събудите, си кажете: днес ще бъде много хубав ден. Всичко ще протича без усилия. Ще се срещам с интересни хора, които ще ми се усмихват. Ще съм здрав и ще успявам. Вълнувам се от живота. Това ще ви помогне да се случи точно така.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР