Ева Херцигова

Лилия Илиева 31 December 2007

„О, вие ли сте от EVA? – възкликна топмоделът Ева Херцигова. Това е първото българско списание, което съм виждала. През февруари от италианския Vanity Fair ме помолиха да изпратя автограф на българско модно списание, което носело моето име. Тогава за първи път видях вашата EVA и много ми хареса.”

Един от световните топмодели, който украси мартенската ни корица, беше в София за откриването на бутика на бижутерийната марка Chopard. Ева, която наричаха още „Мерилин Монро на 90-те”, придружи собственичката на бижутерийната марка и създателка на новата статуетка на Златната палма г-жа Каролин Гроуси Шойфеле. Двете пристигнаха на откриването на бутика с черен майбах, собственост на г-н Стефан Шарлопов - един от представителите на марката в България. Херцигова беше облечена с дълга черна рокля Gucci (призна, че тази марка напоследък й е слабост) и носеше бижута Chopard. Откриването на едноименния бутик всички присъстващи гости отбелязаха с шампанско Dom Perignon Rose Vintage (реколта 1998) в чест на чешката знаменитост.

Ева е рекламно лице на искрящата напитка и бе снимана за кампанията от маестро Карл Лагерфелд. Тя сподели, че това е третото й идване в България. Оказа се, че като дете е прекарвала ваканции на море във Варна заедно с родителите си и много искала да се върне отново. В София носителката на убийственото тяло от реклами на Wonderbra пристигна след като беше разрязала лентата на бутик на Chopard в Ню Йорк, на Медисън Авеню. И се оказа, че 6 месеца след раждането на сина й Джордж Марсиан Херциг Ева е в страхотна форма. Сподели, че се усеща много променена откакто е майка, много по-спокойна и по-щастлива. Би искала да може да отделя повече време на двамата мъже в живота си – на своя съпруг и на сина си.

Времето с тях никога не й е достатъчно. Освен майчинството и ангажиментите си като рекламно лице, от 2004 тя има своя марка бански костюми и се замисля да започне да разработва и дрехи, обувки, чанти, продукти за тяло, даже и спа-продукти. Работи й се отново в киното (първият филм, в който играе, е Diabolo biondo – „Русият дявол”, там партнира на Венсан Касел). Много би искала да играе във филм на Гай Ричи. Има предложение да режисира и филм за живота си. След време ще се върне и към хобито си да прави керамични фигури, защото, както казва: „Много е успокояващо и творческо. Чувстваш се като че ли си сам в целия свят. Просто пътуваш в ума си. Страхотно е.” „Някои модели си мислят, че животът свършва, когато слезеш от подиума, а той всъщност едва тогава започва” – ни увери Ева.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР