Христо Запрянов: Батман срещу прелюбодейците

Христо Запрянов е водещият на много гледаното, обвиняваното, че е нагласено, направеното по американски, ругаещото по балкански и хвърлящото камъни в блатото, наречено семеен морал, шоу „Хванати в изневяра“.

Адриана Попова 14 October 2008

Батман

На 69 г., но изглежда поне с 30 по-млад (героят е измислен през 1939 г. - б.а.). Неженен. През деня е Брус Уейн, собственик на бизнес империята Уейн Интерпрайсис. През нощта лови престъпниците в Готъм Сити. Когато получи зов за помощ, Батман слага прилепския костюм, качва се на батмобила и заминава. Батман е сериозен през деня и има чувство за хумор, докато е „прилеп“.

 

Христо Запрянов

На 27 г., но изглежда поне с 2 години по-млад. Неженен. През деня е Христо Запрянов, главен редактор на спортния всекидневник „Тема: спорт“. През нощта лови прелюбодейци за шоуто „Хванати в изневяра“ по Диема. Когато получи сигнал за акция, Христо слага блейзъра си, качва се на редакционния автомобил и заминава.

Христо е сериозен, докато е водещ, и има чувство за хумор през деня.

 

Христо Запрянов е водещият на много гледаното, обвиняваното, че е нагласено, направеното по американски, ругаещото по балкански и хвърлящото камъни в блатото, наречено семеен морал, шоу „Хванати в изневяра“.  Той е от журналистическо семейство – баща му Валери Запрянов е издател и главен редактор на сп. „Тема“, сестра му Катерина Запрянова също е в гилдията. Може би затова Христо много искал да стане футболист. Случили му се обаче две тежки операции на краката, сега има пирони и задейства металните детектори по летищата. В момента съм параолимпиец, казва за себе си. Много черен хумор има у Христо, както и чифт черни очила, с които не се разделя през деня. Не се разделя – то няма и как, и с петте си татуировки. Едната – на дясната му ръка, е на латински и гласи: „Познавай себе си“, за значението на останалите той мълчи. Когато съм правил грешки и съм искал да ги запомня, съм се жигосвал, обобщава значението им Христо.



Сега обаче му е силен период. Първо – заради предаването, което обединява двете му страсти: журналистика и актьорство (той има профил актьорско майсторство като част от следването си в Американския университет в Благоевград). И второ – за което не знае дали не е първо, „случило му се“ едно момиче, с което се познавали отдавна, но все им било рано за сериозна връзка. Сега тя е неговият гръб, любовта му и разни други нежни неща. Търпеливо понася негативите от срещите на приятеля си с прелюбодейците. След една драстична сцена, в която хваната в изневяра дама се размята по организъм под носа му, Христо е шокиран визуално от водопадите плът (тая жена ме гони в кошмарите ми) и предупреждава гаджето си, че ще имат сексуална пауза.

 

Ето, стигнахме и до изневерите. Не изневерявам, казва Христо, а и досега не съм имал толкова сериозни връзки. Сериозната връзка се гради на доверие, иначе няма логика. По-добре е да кажеш в очите: кефя се на друг, нагонът ме води, либидото ми е зверско, събуждам се с огромна ерекция, затова отивам да спя с еди-коя си жена. Аз трудно намирам подходящия човек, но когато го намеря, се опитвам да го провокирам достатъчно, за да сме си интересни. Много хора казват, че изневярата спасява връзката. За мен това е абсурдно. Никога не съм съчувствал на изневеряващите, виждам ги колко са гумени, хлъзгави и как се опитват да избягат от отговорност.  Дори физическата изневяра може да се оправдае - всеки човек има момент на слабост. Но когато се лъже и се спекулира с доверието на другия... Е това е гадното – емоционалната изневяра. Защото едно е воден от нагона и прекалено многото алкохол, или провокиран от половинката да направиш нещо глупаво, съвсем друго е да живееш двойнствен живот. И виждайки колко изкусни лъжци са хората, не можеш да им съчувстваш.

 

М-да, изглежда Христо е убеден, че изневярата е лош бизнес. Затова, когато му се обадят за хванати прелюбодейци, той става и казва: „Да вървим да ловим лоши!“


Въпроси и отговори за шоуто

Нагласено ли е шоуто – това е възможно най-реалното реалити. Аз си знам колко подкожно ми влиза, как не мога да заспя и трябва да изпия две уискита, за да се успокоя. Едва ли има сценарист, който може да измисли всичко случващо се.

 

„Господари на ефира“ показаха, че в шоуто участват хора от сайт за непрофесионални актьори – предаването направи много висок рейтинг и това раздразни конкуренцията. Американското шоу също е подложено на подобни атаки. Не съм убеден, че съществува такъв сайт.

 

Видя се, че в прословутата сцена със секс на прозореца дамата е с прашки – стар коцкар от Ковачевица ми е казвал, че така било по-възбуждащо.

 

Как хората се съгласяват да показвате лицата им – поръчителят задължително показва лицето си. За американския формат знам, че се стига и до предлагане на пари.

 

Някои изневери са подозрително зрелищни – българите не са предпазливи. Излизат на публични места, без да се притесняват, че някой ще ги познае, че имат семейство и деца.

 

Разкайват ли се прелюбодейците – рядко. Първоначалната им реакция е агресия към моя екип или половинката. Искат да наранят човека, който ги е уличил в грях. А най-болезнено е да го засегнат на сексуална тема – ти не ме задоволяваш.

 

Взимаш ли страна - несъзнателно, защото когато видиш, че единият човек се превръща в жертва и е наранен, няма как да не вземеш неговата страна. Ставам нещо като адвокат на ангела.

 

Различава ли се шоуто от американския първообраз - в Щатите адски много разчитат на комуникацията. Тук е първосигнално: блъскане и мачизъм от едната страна, от другата – ред сълзи, ред сополи. Другата разлика - в Америка ходят в мотели. Тука – в панелни блокове, в коли. В околностите на София е пълно със спрели коли. Там вървиш върху неродени деца.

 

Бият ли те – гордея се с моите хематомчета. Ако беше нагласено предаването, щях да помоля да не ме бият, да не проявяват толкова агресия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР