Ал Бано: Живеем в Гага-време

Лилия Илиева 02 February 2011

Когато бях малка, у нас непрекъснато беше пълно с гости. В хола ни се слушаха ABBA, Beatles, Адриано Челентано, Оскар Бентън и Албано и Ромина.

Сега на живо с мъжката половинка на обичания италиански дует съм в “Шератон”, където г-н Каризи е отседнал в София. Тук той представи  биографичната си книга „Това е моят живот“ (изд. Ciela) и филма за него на Георги Тошев.

Албано, от книгата ви останах с впечатление, че сте романтичен, консервативен и много морален. Така ли е и защо решихте да я напишете?

Правилно си ме усетила. Написах биографията ми по предложение на издателство Mondadori преди 2 години в сътрудничество с журналиста Роберто Алегри. Той е мой кръщелник, син е на приятели. Като малък е прекарвал много време вкъщи. Напомня много на мен като млад. Затова го допуснах. Приех да издадем тази книга, за да разкажа моята гледна точка към живота ми, за който все други са се изказвали до момента.

Колко кръщелници имате?

Около 10 по целия свят. Чуваме се често. А моят син Яри е кръщелник на майка Тереза.

Как се случи това?

Видях я за първи път в Рим близо до една църква. Много се развълнувах. Лицето й беше като кората на маслинено дърво и като книга, на която можеш всичко да прочетеш. Беше по неин начин много красива. После съм я срещал още 2-3 пъти. Чрез мой приятел попитах дали е възможно да стане кръстница на Яри. Тя се съгласи, но каза, че взаимоотношенията им няма да бъдат обичайни. 

С какво се занимават децата ви?

Яри - с музика и рекламни телевизионни спотове. Прекарва по месец в Дубай, месец – в ЮАР, година – в Индия. Едната ми дъщеря от Ромина – Кристел, е модел и известна певица в Италия. Другата – Ромина-младша, учи в Лос Анджелис. Децата от втората ми жена Лоредана Дечизо са още малки – дъщеря ни Джасмин е на 9 и половина, учи пиано. Синът ни Албано-младши е на 8, харесва Майкъл Джексън. С тях се виждаме за 2-3 дни седмично. За мен е важно да растат интелигентни и здрави. Събирам всичките си деца обикновено на Коледа.

Какво се случва с бившата ви съпруга Ромина сега?

Не знам. Живее в Ел Ей, където е родена. Нашата история се промени тотално. Връзката ни беше мечта и реалност. Беше много специално време за мен. Никога не съм и няма да имам такъв синхрон в живота си като този с нея. Все едно преживяхме деня и после нощта заедно. Нощта ни е много студена. Аз уважавам и приех това, че Ромина поиска да си тръгне.

Раздялата на големия италиански музикален дует се случва през 90-те, след изчезването на най-голямата им дъщеря Иления. В книгата си Албано за първи път споделя какво се е случило тогава. Оказва се, че Иления е вземала наркотици. За последен път била видяна до река Мисисипи с книга в ръка, на място, забранено за достъп. Пазач я помолил да се махне оттам, а тя му отговорила, че принадлежи на водата. Може само да се предполага случилото се. Трупът й не е открит. Албано доверява, че в месеците преди инцидента връзката между него и дъщеря му отслабвала, късала се. Момичето се променяло. Спомня си още как след раждането, когато я изписвали, главният вход на болницата бил барикадиран от журналисти и малката била изнесена през моргата. Каризи го усетил като лоша поличба. След загубата на Иления Ромина имала нужда да напусне Италия. Сега Албано предпочита да не говори за изчезналата си дъщеря. Това е незараснала дълбока рана за него.

Съжалявате ли за нещо от времето, в което бяхте с Ромина?

Не, направил съм даже повече от всичко. Но тя беше уморена, искаше да промени живота си. Казах й: „ОК, отивай, където имаш нужда да бъдеш! Прави, каквото ти харесва да правиш.“ А за мен това беше болка. 

Има ли жена, близка до сърцето ви сега?

Най-важното за мен е не да бъда с жена, а да изградя двете ми деца от Лоредана като личности и добри хора.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР