три идеи за релакс

Началото на всяка година е добър повод да направим своите планове.

Лилия Илиева 23 April 2009

Помните ли списъка на Бриджит Джоунс:

"Ще...

намаля обиколката на ханша си с 6 см (тоест по 3 см на бедро);

ходя във фитнес залата три пъти седмично, но не само за да си купя сандвич;

завържа функционална връзка с отговорен зрял индивид;

се науча да програмирам видеото."


ЕVA ви предлага три идеи - не толкова „смели", но гарантиращи добро начало за пълен с енергия и сила старт на всичко, което предстои.

Паневритмия в зала

Не е необходима предварителна подготовка! Достатъчно е просто да имате желание да опитате. Хармоничното съчетание на танц, музика и поезия, създадено от Петър Дънов, е начин да изхвърлите напрежението, да се научите да живеете и мислите положително и да се заредите с позитивна енергия. Казват, че паневритмията възстановява и поддържа добро физическо здраве и психическа устойчивост, развива творческите способности и умението за общуване и работа в екип. Тя по принцип се изпълнява рано сутрин, защото тогава танцуващите са най-близо до слънчевия изгрев, даряващ с цялата хармония на вселената.

Info: Може да опитате да потанцувате всяка неделя в зала 3 „Актив спорт" на стадион Левски в София от 8.30 ч. или, ако ви е интересно, да послушате лекции в читалище „Светлина", София, с отворен кръг „Орфеана".

Йога

Ако сте почитатели на източните практики, едно от местата, които си заслужава да посетите, е новооткритият първи в България йога-център „Йога Мандала". Работното му време е съобразено с графика на активните работещи дами. В приятна атмосфера с екзотичен привкус, решена в отпускащи и неангажиращи тонове, може да опитате различни системи: виняса флоу (дихателните техники и позите се изпълняват едновременно), пауър йога (за по-спортни натури), класическа (комбинира хата, раджа, мантра йога и йога нидра), както и хот йога в затоплена зала. Има курсове и за деца и бременни. Едно от най-големите удоволствия, което със сигурност ще изтрие и последните следи от напрежение и стрес, е вълшебният сайонджи масаж с елементи на класически.

Info: Yoga Mandala, София, бул. Княз Борис I 177, тел.: 0886 84 38 24

Изкуството да живееш

Един от почитателите на тази система е Лени Кравиц. По неговите думи тя първо помага да станеш по-уверен в себе си, второ, подобрява работоспособността, трето, избистря ума и възприятията и най-важното - има подмладяващ ефект. Много модерни в Щатите, семинарите „Изкуството да живееш" всъщност са създадени от номинирания три пъти за Нобелова награда индиец Шри Шри Рави Шанкар и адаптират древни мъдрости и йогийски практики към потребностите на съвременния живот. В курсовете се изучава дихателната техника Сударшан Крия, която използва специални ритми на дишане за възстановяване на душевната ни хармония и постигане на баланс между тялото, ума и духа. В тях се преподават практични методи за освобождаване от стреса, изчистване на натрупаните в организма токсини, подобряване на концентрацията и паметта и засилване на имунната система. Info: www.artofliving-bg.org

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР