Д-р Цвети и Джули на път с красиви усмивки

В разгара на лятото им се обадихме, за да поговорим за ваканцията и за изкуството да поддържаме красивите си усмивки на път

Лилия Илиева 12 August 2024

Доктор Цвети и Джули си спомняте от дигитална корица на EVA. Д-р Цвети е детски зъболекар, професионалната експертиза на Джули е в правния сектор. Заедно създават детската дентална клиника Dr. Cvety и едноименните вкусни и полезни за зъбите ксилитолови близалки. Цвети е майка на 2 момичета-близнаци. Джули също има дъщеря. Двете са много близки приятелки и извън работата си обожават да пътуват заедно.

В разгара на лятото им се обадихме, за да поговорим за ваканцията и за изкуството да поддържаме красивите си усмивки на път.

Нова година – в Хърватия, Великден – в Дубай, през юни – Виена. Коя от тези дестинации ви хареса най-много?

Трудно ни е да изберем само една. Всяка от тях е красива посвоему, има специална енергия, която усетихме и съпреживяхме и която напълни преживяванията и спомените ни от това място.  

Как изглеждат любимите ви почивки?     

Като разнообразие от различни преживявания. Балансираме релакса на плажа с културни забавления и кулинарни изживявания. Така се потапяме в духа на мястото и се връщаме у дома с нови спомени и вдъхновения. Споделените моменти и преживявания правят почивката запомняща се и изпълнена с приключения.

Кои са любимите ви места за почивка?

Има още много места, които искаме да обиколим, докато дадем точен отговор. Любимото става това, на което си бил най-щастлив. А най-щастлив си, когато се чувстваш обичан и си с правилните хора до теб!

Без кого не тръгвате никога на път?

Без децата!

Без какво никога не тръгвате на път?

Без надеждна слънцезащита, а от година и половина насам не пътуваме и без близалки срещу кариес Dr. Cvety.

Кой е любимият ви начин на пътуване?

Джули: Не е важно как, а с кого! И кого срещаш по пътя.  
Д-р Цвети: За мен най-любимо е пътуването с кола. Обикновено пътувам с моя „Мини Купър“, а най-голямото предизвикателство е да подредя багажника като мини тетрис, защото аз и момичетата ми все пак сме жени и понякога сме разточителни с броя дрехи и аксесоари. Джули е далеч по-минималистична и практична в багажа си... Много интересни ситуации сме имали с моето „Мини“, което е брандирано с логото на нашите близалки Dr. Cvety, защото където и да отидем, където и да спрем, винаги става дума за деца и зъби...

Къде ще бъде лятната ви ваканция?

Работим по нов проект и още не сме планирали. Но сме блокирали свободни дати в работния календар.

Колко често имате нужда да пътувате?

Джули: И кратките бягства за уикенда, и по-дългите планирани пътувания ни помагат да се откъснем за малко от натовареното ежедневие, от рутината, да презаредим с нова енергия и да се завърнем по-вдъхновени и готови за нови предизвикателства.
Д-р Цвети: За мен международните конференции по детска стоматология са планираните сигурни пътувания година напред.

Как подготвяте личните пътувания?

Обикновено в последния момент и винаги има извънредна ситуация или преживяване – объркан полет, забравено пълномощно за децата, отпаднала резервация или престой на границата.

Спонтанна планираност или планирана спонтанност… но винаги проучваме транспорта, забележителностите, атракционите, храната.

Какво да знаем, когато пътуваме? Без какво, свързано с вашата устна хигиена и тази на децата ви, не тръгвате на път?

Д-р Цвети: Без четките и пастата за зъби, конци, дентални близалки, кърпички за зъби с ксилитол и дъвки с ксилитол. 12-годишните ни дъщери ползват високофлуоридна паста за зъби, ние с Джули – продукти с чаено дърво, японска вишна или съставки за здрави венци. Ползваме ръчни четки за зъби. Аз не съм привърженик на електрическите, освен ако не се налага.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР