Ах, тези бради

Жените не могат да устоят на чара на лъмбърите, но ето кое може да ги откаже от близостта с брадати мъжкари

14 June 2024

Снимка: pexel

Има многобройни причини защо модата на брадите е толкова устойчива във времето. С две думи, заради перфектната комбинация: лесно за мъжете, магнит за жените.

Когато става дума за брадите, обаче, поговорката „Око да види, ръка да пипне“ има продължение.....“и нос да подуши“.

Повечето мъже са суетни, а брадата прави челюстта да изглежда още по-мъжествена. Козметичните компании, пък, не закъсняха да извадят на пазара специални шампоани, масла, брокатни препарати, балсами, четки за бради, дори и златни нишки. Всичко това привлича женските очи и ги кара интензивно да премигват с ресници и да задържат погледа си, съблазнени от визията на добре поддържаните лъмбъри. Мечтаят си да заровят пръсти и да впият устни в лъскавата четина – без значение дали е 10-дневно брадясване, катинарче, козя брадичка, лъвска грива, хипстър стайл или тип „5 o’clock“.

Но нежната половинка на човечеството обича да впряга всички свои сетива и държи, освен на външната естетика и на приятните ухания.

Миризмата на брадата има значение

Съвети за мъже: 5 неприятни миризми, които лесно да премахнете от перфектната си брада:

Цигари

Цигареният дим води класацията на най-отблъскваща миризма на брадите на пушачите. Замисляли ли сте се защо повечето хипстъри предпочитат вейпинг продуктите или бездимния тютюн? Е, сега вече се досещате? Да, вярно е. Бездимните устройства, като IQOS-а или GLO-то и PULZ-а правят малко количество пара, която има лека миризма на тютюн по време на хийтването, но на практика няма никаква остатъчна миризма. Който ползва или е бил свидетел на ползване наводещата бездимна алтернатива IQOS в дома си или в кола знае добре, че две минути след хийтване, няма никаква миризма. А сега си спомнете миризмата на натрапчив цигарен дим, който не изчезва часове и дни наред от въздуха, косата, дрехите, мебелите след пушене на цигари. И вейпърите - хипстъри не са глупави, нали – вейпинг парата не мирише лошо и се разсейва за секунди. Тези, които са решили да носят бради, могат спешно да зарежат цигарите и да се освободят от цигарения дим, като ги заменят със стилен модел IQOS или с вейпинг продукти. Мъжете знаят защо...и жените също знаят защо.

Пот

Миризмата на мускус ли мъжки „тестостерон“ съблазнява по-нежната част от човечеството, но не и миризмата на пот. Брадите на спортуващите мъже или дори практикуващите само фитнес може да понесат миризмата на пот след тренировка. Любопитно е, че брадите на лъмбърите, които бръснат главите си, попиват миризмата на пот в брадите повече от тези, които имат буйна коса. Защо ли – ето защо. Когато човек е във фитнес залата, се поти, поти се най-много на главата, така че капките пот се капят по лицето и се отлагат в брадата. Какво мислите, че се случва?? Брадата ще смърди на пот. Тези, които спортуват и ваят тела във фитнес залата, не трябва да забравят шампоанът за брада и да я измиват щателно след тренировка.

Храни

Някои храни или тяхното приготвяне може да оставят миризма върху брадите, които, повярвайте, нито една жена не иска и не очаква мъжът до нея да разпръсква наоколо. Ако работите в заведение или място, където се готви, брадата е като гъба – попива всяка миризма. Дори и майсторите на кулинарното изкуство, шефове от висока класа, които носят бради знаят – те винаги измиват и освежават брадите си с подходящи козметични продукти, след като приключи работното им време....и не пушат цигари, разбира се. С две думи, един добър съвет за мъжете с бради е да си дадат сметка къде и какво работят, за да предотвратят миризмата от работното място и извън него.

Има ли нужда да споменаваме, че брадата поема всички миризми на храната и напитките, които се приемат през устата през целия ден? По добрият вариант е винаги да се ползват прибори за хранене, за да се избегне попадането на цели остатъци от храна или напитка върху брадата, но мъжете обожават класните дюнери и хрупкавите хамбургери, така че без да се лишават от тях, трябва да имат винаги готовност да хигиенизират не само ръцете си, но и брадите си. Зареждане на джобовете с мокри кърпички е алтернатива.

Козметични продукти

Едва ли има мъже с бради, които да не използват козметични продукти и аромати. Но правилният им подбор и поредност на употреба е изключително важно. Случвало ли ви се е да подушите ужасната миризма мишници, „ухаещи“ на пот+дезодорант? Ужасно, нали. Същото ухание може да се получи, ако се ароматизира брадата без да е измита. Не трябва да се прави тази грешка, може да разруши имиджа и визията на перфектната брада. Никога не трябва да се смесват различни ароматизиращи продукти за брада. Внимание и към силно ароматизираните шампоани и масла за бради – техните миризми може да се смесят и да се получи отблъскваща комбинация.

Пърхот, алергия, сърбежи

Всеки мъж с брада трябва да мисли за брадата си като за долната окосмена част на главата, сходна с горната – косата. Хигиенизиращите продукти, като шампоани, балсами и масла може да предизвикат пърхот, алергия и сърбежи в резултат на раздразнена кожа. В тези случаи, освен неприятния външен вид на брадата, осеяна с бели пърхотни частички, или неприятния навик на честото почесване, тези проблемни ситуации може да доведат също и до неприятна миризма. Вероятно този феномен на странна миризма не е първото нещо, за което лъмбърите мислят, но това е факт и миризмата може да остане, дори и след визуалното премахване на проблема. Мъжете с бради трябва да бъдат чувствителни към мириса им, защото те влияят на отношението на работното място.... и извън работното място – на жените, които иначе, ах, те обичат брадите.

1 КОМЕНТАР
1
adenarrr
14 June 2024, 21:01

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

ТВОЯТ КОМЕНТАР