DARA - бърза, смела и дръзка, една истинска пума

За перфекционизма и строгата любов към себе си, за риска и промяната, както и за това кой я вдъхновява да бъде най-добрата версия на себе си – DARA пред EVA

Ирина Иванова 11 February 2024

Снимка: фотография и стайлинг Слав&Хубен

Както сама казва – познаваме я от 16-годишна. През 2023 г. навърши 25 години. 9 години са изминали от онова издание на „X Factor“, на което Дарина Йотова от Варна завладя и журито, и публиката с изпълнението си на песента на Кейти Пери (ft. Juicy J) Dark Horse.

Оттогава не е спирала да върви напред нито за секунда, защото сцената я обича и тя обича сцената. Защото владее енергията на шоуто. И защото талантът в кръвта ù не ù дава мира.

За перфекционизма и строгата любов към себе си, за риска и промяната, както и за това кой я вдъхновява да бъде най-добрата версия на себе си – DARA пред EVA.

Как би описала стила DARA с няколко думи? Кои са твоите вдъхновения, които стоят в основата на този стил?

Свободен, пъстър и непредсказуем. Вдъхновявам се от природата, от изкуството и от енергията на хората, с които се срещам.

Какво би променила в живота си и в самата себе си?

Като една истинска Дева, способността ми да се целя към по-добро бъдеще е мое ценно качество. Смятам, че това не е вреден навик, а напротив – дава ми чувство за стабилност и контрол. Естествено, бих казала, че искам всичко около мен да бъде изпипано до най-малкия детайл. От друга страна, уча се да не съм прекален перфекционист и да нямам прекалено големи очаквания, които могат да оставят лошо чувство в мен. Разбирането, че невинаги всичко може да бъде контролирано, и приемането на несъвършенствата като част от живота може да те освободи от излишното напрежение и самокритика. Това е следващото предизвикателство за мен.

Най-голямото изпитание, с което си се сблъскала до този момент?

За щастие, не съм преминавала през големи кризисни ситуации, но всекидневно се боря със самодисциплината. Това е от тези малки и тихи битки, през които като преминеш, ставаш много силен. Може би това е най-големият пример за „строга любов“ към самия себе си. Да избираш по-трудния път, а не по-лесния за сметка на бъдещето ти.

Вече за трети път си треньор в „Гласът на България“. Със сигурност си гледала и оригиналното шоу, както и може би някои от вариантите на шоуто в другите страни. Какъв бърз анализ можеш да направиш на българските участници, както и на тяхното развитие след шоуто (доколкото имаш наблюдения)?

Истината е, че за да те забележи публиката, не е достатъчно само да участваш във формата и да имаш певчески талант. Нужни са съвкупност от качества – да създадеш себе си като артист още преди влизането ти, да имаш идея за твоето развитие, да знаеш в коя насока искаш да тръгнеш, какъв стил песни искаш да създаваш. Да бъдеш с изявен и запомнящ се характер и вкус не само музикален, а и имиджов.

Работата по пътя към успеха отнема много повече от 4 появявания по телевизията. Наблюдавам развитието на участници, които са били в „Гласът“. Радвам се, че повече хора с любов към музиката намират общ език с публиката и правят това, което обичат. Нека. Искам още повече артисти и още повече нова музика!

През изминалите две години все по-често започна да споделяш в Инстаграм снимки и видеа, на които се снимаш във фитнес залата. До каква степен спортът в момента е част от живота ти и каква програма следваш, за да се чувстваш винаги в добра форма?

Дълго време бях контузена и минах през години на рехабилитация и йога, за да мога да се върна обратно във фитнеса. Много малко хора знаят за тази история, но не е и нужно. Към днешна дата смея да твърдя, че се чувствам като изтребител, ходя на всякакви тренировки и експериментирам с различни спортове. Всъщност режимът ми е начин на живот. Правя фастинг, не ям млечни продукти, месо, захар. Наблягам на зеленчуци, плодове, семена, салати, риба и всякакъв растителен протеин. Чувствам се уникално, имам много енергия. Вече знам какво е да имаш двигателна култура и кога и как да се движа, докато танцувам, за да не се стига до травми.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
AVA
20 February 2024, 17:38

Безлично интервю, наситено с клишета и заучени фрази...

ТВОЯТ КОМЕНТАР