Година от смъртта на Лиса Мари Пресли

13 January 2024

Година след смъртта на Лиса Мари Пресли майка й Присила и дъщеря й Райли Киоу си спомниха за нея публично в социалните мрежи. В своя акаунт в Х съпругата на Елвис написа: „Днес е много тъжен ден. Измина година, откакто почина и не минава ден, в който да не мисля за теб и да ми липсваш. Почивай в мир, Лиса. Сега си в прегръдките на любимия си баща. Това е единственото, което ме успокоява. Мама»

А нейната внучка Райли Кио публикува своя детска снимка с майка си и коментар - червено сърце.

Лиса Мари Пресли почина на 12 януари миналата година на 54-годишна възраст от усложнения вследствие на запушване на тънките черва след операция за намаляване на теглото. Тя има четири брака - с музиканта Дани Киоу, актьора Никълъс Кейдж, поп легендата Майкъл Джексън и актьора/композитор Майкъл Локууд. Има и четири деца, най-голямото от които - синът й Бенджамин Киоу се самоуби на 28 години.

Лиса преживя трудно смъртта му. Освен това се е борила със зависимост към хапчета.

През октомври тази година предстои появата на автобиографията й посмъртно. Стана ясно, че в продължение на години дъщерята на краля на рока се е записвала в аудио формат и след това е свалила записите си на хартия.

Междувременно майка й Присила Пресли обикаля Щатите за представянето на филма, заснет по собствените й мемоари и режисиран от София Копола. 

Според сп. "Варайъти" Лиса Мари не е одобрявала начина, по който баща й е представен в този филм и е разменила имейли със София Копола по повода. Написала е на режисьорката за опасенията си, че разказът е "шокиращо отмъстителен и презрителен" и че се притеснява за нежеланото внимание към собствените си деца - внуците на Елвис, в следствие на екранизацията на историята.

"Баща ми е показан като хищник и манипулатор... шокиращо отмъстителна и презрителна гледна точка, но не разбирам защо?" - коментирала Лиса Мари пред режисьорката и предупредила: "Ще бъда принудена да съм в позиция, в която ще трябва открито да кажа какво чувствам към филма и да тръгна публично срещу теб, майка ми и тази продукция".

"Притеснявам се, че майка ми не улавя нюансите или не осъзнава начина, по който Елвис ще бъде възприеман, когато този филм излезе - се е притеснявала още дъщерята на певеца. - Чувствам, че трябва да я защитя майка, защото все пак е прекарала целия си живот, пазейки наследството на баща ми. Притеснявам се, че тя не разбира намеренията, които стоят зад този филм, нито последствията от него".

Отговорът на Копола бил, че се надява, когато Лиса Мари види окончателния вариант на лентата "Присила", да се почувства различно и да разбере, че са положени много усилия майка й да бъде уважена, като същевременно баща й бъде представен с чувствителност и сложност.

Продуцент на филма е самата Присила.

По повод смъртта на дъщеря си Присила Пресли коментира: „Все още не мога да повярвам, че я изгубих. Не бих го пожелала на никоя майка“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР