Едно лате за из път, моля!

Френската сладкарска къща Ladurée се модернизира

Калина Константинова 19 November 2023

Да пиеш кафето си крачейки по улиците е нещо, с което отдавна сме свикнали. Забързаното ежедневие ни кара, въпреки липсата на време да не се отказваме от това малко удоволствие. Доскоро, обаче, имаше едно място, което не допускаше пиенето на кафе да се превърне в бърз, мимолетен жест. Истински пазител на френската сладкарска традиция и на изкуството да живееш по френски, сладкарската къща Ladurée не се примиряваше с пластмасовите чашки. Пристъпването в сладкарница Ladurée е и ще продължава да бъде миг на очарование и вдъхновение. Красивият интериор, прекрасните десерти, ароматните чайове и кафета ни приканват да се отпуснем в тази приказна обстановка и да прекараме известно време извън шума на града. Но времената се менят и дори и най-ревностните пазители на бавния начин на живот, отстъпват от принципите си. За наше най-голямо удоволствие, защото оригиналният концепт, с който Ladurée ни изненадват се превръща мигновено в новото place to be, което нямаме търпение да посетим. Ladurée „to go“ пресъздава кодовете на заведенията за бързо хранене, но по стилен, френски начин. Новата сладкарница се намира в шести квартал в Париж, в непосредствена близост до градината Luxembourg (4, place Edmond Rostand).

Интериорът в емблематичните зелени тонове ни потапя в позната атмосфера на сладкарската къща.

А менюто ни отвежда на пътешествие до познати дестинации но по много по-оригинален начин. Така например откриваме вкусовете на известния десерт Ispahan (малина, роза, личи) в напитка. Ladurée създава четири „сладкарски“ латета (latte), с авторски рецепти, които внасят оригиналност в този нов ритуал на дегустация. Освен Latte Ispahan вече можете да опитате Latte Plaisir sucré (шоколад, лешници), Latte Marie-Antoinette (цитрус, роза, мед), Latte Roi Soleil (бергамот, ревен, карамел).

Помислено е и за похапване на крак или разхождайки се в близката градина. Сладкарската къща създава десерти във форма на „фингър фуд“, удобни за ядене без прибори, както и клуб сандвичи, бисквитки, кроасани… Разбира се, можете да намерите и кафе, но- не обикновено, а специална селекция.

Ако сте в Париж или при следващото ви пътуване, вече знаете адреса, който със сигурност трябва да посетите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР