Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс, или когато един мъж се бори за една жена

След 22 години заедно, две деца, две страшни диагнози, една раздяла и разлика във възрастта от 25 години тези двамата са по-сплотени и щастливи от всякога

eva.bg 30 October 2023

Снимка: getty images/guliver

На 25 септември звездното семейство отпразнува двоен рожден ден.

Катрин Зита-Джоунс, колкото и да не ни се вярва, е вече на 54, а Майкъл Дъглас навърши 79 години.

След 22 години заедно, две деца, две страшни диагнози, една раздяла и да не забравяме, разлика във възрастта от 25 години, тези двамата са по-сплотени и щастливи от всякога.

Запознават се през септември 1998 г. на филмовия фестивал в Довил. Тогава той е на 54, а тя е на 29.

Зита-Джоунс представя „Маската на Зоро“, който й донася световната слава. А филмът „Перфектно убийство“ е поредният хит с участието на Дъглас.

На официалната вечеря се оказват на една и съща маса, заедно с Антонио Бандерас и Мелани Грифит. Майкъл е изключително запленен от младата красива актриса и дори самонадеяно й заявява, че ще бъде баща на нейните деца. 

„Разбрах, че тя има същия рожден ден като мен. А когато открих, че обича голф, си казах, че всичките ми фантазии са се сбъднали. Имах късмет в този момент от живота си. Просто извадих късмет. Толкова съм впечатлен от нейната интелигентност, чувство за хумор и работна етика.“

Катрин обаче не се поддава толкова лесно на чара му и тогава нищо не се случва. 

„Чувала съм много за Вас и съм виждала много за Вас и мисля, че е време да Ви пожелая лека нощ.“

На следващия ден тя заминава за Шотландия, за да снима филм. Там я очаква букет рози с картичка от Майкъл Дъглас, с които той й се извинява.

В следващите месеци двамата общуват много по телефона. Излизат и на срещи, когато успяват да намерят пролука в графиците си, но тези срещи са само приятелски. Майкъл Дъглас не предприема никаква стъпка към романтична връзка с Катрин Зита-Джоунс в продължение на девет месеца. След толкова се осмелява да я целуне за първи път.

На Нова година през 1999 г. идва предложението за брак, подкрепено с пръстен за 1 млн. долара.

През август 2000 г. се ражда първото им дете. През ноември същата година в хотел Plaza в Ню Йорк е сватбата им. През 2003 г. се ражда второто им дете.

През август 2010 г. Майкъл Дъглас е диагностициран с рак на гърлото, четвърти стадий. В свое интервю Катрин Зита-Джоунс споделя, че й е било много трудно да гледа съпруга си, подложен на химиотерапия.

„Най-трудната част е да видиш умората му, защото Майкъл никога не е уморен. Ако има нещо, което Майкъл има, то това е сила.“

Актьорът отслабва с 20 кг. За щастие обаче, лечението е успешно, но стресът отключва у Катрин Зита-Джоунс биполярно разстройство II и маниакална депресия.

Актрисата постъпва в медицинско заведение. През април 2013 г. е приета за втори път. Няколко месеца по-късно тя и Дъглас се разделят. 

Събират се отново през 2014 г. През април 2015 г. Майкъл Дъглас гостува в шоуто на Елън Дедженеръс и там говори открито за брака си.

„Луд съм по нея. И да, мисля, че всяка двойка има своите трудни моменти. Единственият проблем е, както добре знаете, че всички сме в очите на обществеността и всичко е по-видимо... Върнахме се по-силни от всякога.“

Тази година двете звезди се появиха на червения килим в Кан заедно с 20-годишната си дъщеря Карис. Майкъл Дъглас бе удостоен с почетна Златна палма.

Рождените си дни Катрин и Майкъл отбелязаха и с постове в социалните мрежи. Актрисата публикува видео със снимки на съпруга си от детството и го поздрави за празника. Майкъл Дъглас публикува снимка на двамата прегърнати.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)

„Съпругът ми е с 25 години по-възрастен от мен, това не е тайна... Постоянни при нас остават любовта и уважението. Никога, никога не сме губили чувството си за хумор и се наслаждаваме на компанията си.“

Звучи достатъчно като за здрав и щастлив брак, нали?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР