Говори с EVA vol.12: Младостта като часовник

12 September 2023

Предстои поредното издание на "Говори с EVA”, което ни зарежда с ентусиазъм и очаквания. Отново избираме да говорим за най-важните за всяка жена теми – младост и красота.

Изборът ни е определен и от огромния интерес към едно от предишните издания на "Говори с EVA” с тема “Цифра ли е младостта?”

Това е и една от причините да продължим дискусията и да я именуваме “Младостта като часовник”. Защото според едно от последните проучвания за стареенето на кожата точно 28 дни са необходими, за да бъде забавен този процес точно два пъти. Твърди го революционното научно откритие на изследователските екипи на лаборатории NAOS.

Поставяме въпроси, на които отговорите винаги са едни и същи, но и различни. Сред тях са:

Има ли кожата ни естествена защита срещу стареенето?

Ще изградят ли неразривна връзка най-накрая медицината и психологията, за да “опитомят” процеса на остаряване?

Как се промени представата ни за възрастта?

Защо трябва да се вписваме в критерии за младост и красота и кой ги установява?

Тези и други теми ще обсъдим с нашите панелисти. Ето и кои са те:

Милена Георгиева е професор по молекулярна биология към Институт по молекулярна биология-БАН. Научните ѝ интереси са в сфери като молекулярна биология и генетика, епигенетика, съвременна биомедицина и биология на стареенето. Ръководител и участник е в редица научно-изследователски проекти към национални, и международни агенции. Член е на Съюза на Учените в България, на Европейската Федерация на Биохимичните дружества и на Международния съюз по Клинична Епигенетика.

Д-р Мартин Генов е един от най-обещаващите и амбициозни естетични хирурзи в България. Зад себе си има солиден опит не само на територията на държавата ни, но и в едни от най-престижните болници в Швеция, Англия и Италия.

Философията му е да предложи на пациентите си естествени резултати, съобразени изцяло с индивидуалните характеристики на всеки от тях, които постига благодарение на постоянната си устременост към усъвършенстване на техниката си, иновативни технологии, прецизност и внимание, които са присъщи за работата му.

Поставя нови стандарти в пластичната хирургия чрез прилагане на максимално щадящи методи, използвайки последно поколение материали, постигайки изключителни резултати.

Освен в операционната можете да видите д-р Генов и по телевизията, където води ежеседмична рубрика "Здрави", в предаването "Преди обед" по bTV.

Мария Игнатова е секси дори когато е облечена в градския камуфлаж – джинси по тялото, тишърт, яке с капси, черни боти. Има неща, които пречат да изглежда обикновена – не толкова русата коса или фантастичните крака, по-скоро погледът, който не е лесен, естествено вирнатото носле, което май е влязло по желание на клиенти в каталозите на пластичните хирурзи, острото чувство за хумор. И усещането, че през нея минава ток. Мария Игнатова има своята история с EVA – била е два пъти на корица, снимали сме я в различни проекти." - из интервю на Яна Папазова за сп. EVA, брой октомври 2020 г. Бъдете наши гости на 3 октомври, за да разберете какво ще сподели по темата любимата ни Мария.

Детелина Стаменова е психотерапевт, психолог и социолог, автор и редактор на статии и книги, както и дневника за лична терапия „РАЗниМисли" (Сиела, 2021). Поддържа блог за сложния свят на хората и техните взаимоотношения в личния си сайт.

Модератор на събитието ще бъде Диана Любенова.
Тя е телевизионната водеща, сред чиито запомнящи се събеседници на екран са звезди от ранга на Никълъс Кейдж, актьори от „Игра на тронове“ и Вим Вендерс. Актриса, на която в киното партнират Антонио Бандерас, Морган Фрийман, Робърт де Ниро, Джон Траволта, Джейсън Момоа. Играла е в спектакли на Народния театър, Театъра на българската армия и НАТФИЗ. „Жена на годината“ на сп. Грация, БГ „Модна икона“.

Заповядайте на 3 октомври в Astoria Grand Hotel. Началният час на събитието е 18.30, достъпът е безплатен, но изисква предварителна регистрация с 2 имена на [email protected].

Събитието се осъществява с подкрепата на Esthederm и Huawei.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР