Шарлотка - тайната е в ябълките

Диана Шингарова 16 април 2019

Имам нова рецепта за вас в категорията на руската храна, която е силно пренебрегната. Нежната структура на този деликатен десерт идва от ябълките.

Необходими продукти: масло за намазване на тавата, 6 големи зелени ябълки (Granny Smiths), 3 големи яйца, щипка бакпулвер, 1 чаша (200 г) захар,1 ч.л. екстракт от ванилия, 1 чаша (125 г) универсално брашно, канела и пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 180оC. Поставете хартия за печене на дъното на тавичка с диаметър 22 см. Намаслете тавичката и хартията за печене. Обелете ябълките, разрежете ги наполовина и отстранете сърцевината. Нарежете ги на средни по размер парчета. Наредете ги директно в приготвената тава.

В голяма купа разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията, брашното и бакпулвера, докато се смесят добре. Покрийте ябълките с тестото, като горната му част трябва да се изравни с ябълките. Печете в предварително загрятата фурна 60 минути или докато клечка за зъби, набучена в тестото, излезе суха. Охладете в тавата в продължение на 10 минути, отлепете от хартията за печене и сервирайте с дъното нагоре върху подходящ поднос. Поръсете леко със смляна канела и пудра захар. Десертът е вкусен както топъл, така и студен. Поднесете с подсладена бита или заквасена сметана.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР