Линда Еванджелиста се бори с рак на гърдата

58-годишния топмодел разкри, че си е направила двойна мастектомия

eva.bg 07 September 2023

Снимка: getty images/guiliver

Линда Еванджелиста разкри, че през последната една година се лекува от рак на гърдата и това е вторият път, когато я диагностицират с това страшно заболяване.

Ракът бил открит за първи път след мамография през декември 2018 година. След като получила стряскащата диагноза, тя си направила двойна мастектомия и решила „че вече всичко е наред и животът е пред нея“.

Миналият юли обаче 58-годишната звезда открила нова бучка и биопсията показала, че ракът се е завърнал. Топмоделът от 90-те твърди, че прогнозите засега са добри, но не и прекрасни. Тя се е подложила на още операции, минала е лечение с химиотерапия.

„Казах на лекаря да изкопае дупка в гърдите ми, ако трябва, но да го махне. Не ме интересува дали ще изглеждам добре, само да го махнат. Защото нямам намерение да умра от това“, казва сега тя.

Всичко това се е случило тайно от общественото внимание. „Само шепа хора знаеха за рака. Не съм от този тип, който обича да споделя всичко“, каза в интервю за „Уол Стрийт Джърнал“ Линда Еванджелиста. „Бях си решила, че ще го споделя някой ден, но не и докато минавам през всичко това, просто не желая журналистите на „Дейли Мейл“ да висят непрекъснато пред вратата ми, както правят за всяко нещо, което се случва с мен“, каза още тя.

„Знам, че завърне ли се веднъж ракът, има шанс да… Знам, че съм с единия крак в гроба, но съм в настроение за празнуване. Няма да се сам лесно“, казва още тя.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР