Линда Еванджелиста за страха да се погледне в огледалото

„Когато започнах да виждам буците по брадичката, помислих, че полудявам“, споделя Еванджелиста

eva.bg 17 February 2022

Снимка: Instagram

„Няма да спра да разказвам историята си“, казва Линда Еванджелиста пред сп. People, където коментира деформираното си лице и тяло след козметична процедура, която фатално и необратимо се е объркала. За първи път позволява да я снимат за списание, след близо 6 години криене от света и най-вече медиите.

През септември миналата година супермоделът от 90-те разкри причината да се крие от всички през изминалите пет години. Подложила се е на процедурата Cool Sculpting, чиято цел била да се свият мастните тъкани, но се получил точно обратният ефект – те започнали да растат, което довело до драстично увеличаване на килограмите й, без да може да се направи нещо, за да се спре процесът.

Не се гледам в огледалото. Вече не приличам на себе си
Процедурата направи точно обратното на това, което ми бе обещано. Тя увеличи, а не намали мастните клетки и ме остави перманентно деформирана, дори след като се подложих на още две болезнени и неуспешни коригиращи операции. Както медиите казват, в момента съм неразпознаваема“, заяви тогава 56-годишният модел.

Сега пред списание People тя разкри, че в един момент дори е започнала да мисли, че полудява. Разказва, че три месеца след процедурата започнала да забелязва, как по лицето и тялото й започнали да се образуват буци, които били особено големи в зоните, където била третирана.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

Когато започнах да виждам буците по брадичката, помислих, че полудявам“, споделя Еванджелиста.

Въпросните зони, в които трябваше да се свие мастната тъкан, започнаха да се увеличават, втвърдиха се и станаха безчувствени. Опитах се сама да поправя щетите, помислих, че аз не правя нещо правилно. Стигнах до етап, в който спрях да се храня, смятах, че полудявам“, разказва топмоделът.

Впоследствие търси лекарска помощ и разбира на какво се дължи деформацията на тялото й. Тя даде под съд компанията, направила процедурата й, като искът й е за 50 милиона долара. Все още обаче няма развръзка по делото.

Линда признава, че през 2016 и 2017 година се е подложила на пълна липосукция на тялото и лицето, особено в зоните, които са били деформирани. След липосукцията трябвало в продължение на осем седмици да носи стягащи пояси на тялото и ленти на брадичката, така че да се попречи на мастните тъкани отново да се увеличат. След втората липосукция обаче кошмарът отново се завърнал и мастните тъкани пак започнали да растат.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

„Не мога да се погледна в огледалото. Супермоделът Линда Еванджелиста всъщност вече не съществува“, казва още тя.

След интервюто й за People, пред които разказа в детайли за кошмара, в който живее, Линда получи подкрепа в социалните мрежи от други топмодели от 90-те. Синди Крауфорд и Наоми Кембъл я поздравиха за смелостта да разкаже историята си и да спре да се крие.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР