Почина Шинейд O'Конър

eva.bg 26 July 2023

Снимка: getty images/guiliver

На 56-годишна възраст почина Шинейд О’Конър, която винаги ще свързваме с песента „Nothing Compares 2 U“. Въпрески че причината за смъртта й все още не се разкрива, медиите я свързват с трагичната загуба на сина й Шейн, който се самоуби на 17-годишна възраст преди около една година.

Дни след смъртта му Шинейд О’Конър бе хоспитализирана, след серията обезпокояващи публикации на стената си в Туитър."Реших да последвам сина ми. Няма смисъл да живея без него. Всичко, което докосна, се разпада. Живеех единствено заради него. А сега го няма." - написа тогава тя.

Един от последните постове на певицата в Туитър сега е пак за починалия Шейн. Тя споделя обща тяхна снимка, към която е написала: „Той беше любовта на живота ми, светлината в душата ми. Бяхме една душа в две половини. Той беше единственият човек, който някога ме е обичал безусловно“.

Това съобщение на Шинейд е от 17 юли. Близките до звездата не са били наясно къде е била тя през последните седмици. О’Конър има още три деца.

Певицата не е крила, че страда от психични заболявания и е много трудно да се справя сама. Публично е споделяла, че има и суицидни наклонности.

„През последните две години се опитвам просто да не умра, но това не е живот. В живота ми няма никой друг, освен психиатърът ми, който е най-милият човек на света, който твърди, че аз съм неговият герой и това е единственото нещо, което все още ме държи жива. Правя това видео, защото искам всички да видят какво е. Защото на света има милиони като мен. Психичните болести са като наркотиците – те не подбират хората, както и стигмата спрямо нас, болните. Изведнъж всички, които би трябвало да те обичат и да се грижат за теб, започват да се държат като идиоти “, каза тя във видео обръщение през 2017 година.

През 2018 публично заяви, че е приела исляма и смени името си на Shuhada' Sadaqat.

Почивай в мир!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР