Шинейд O' Конър стана мюсюлманка

eva.bg 26 October 2018

Снимка: twittter

Отдавна Шинейд O' Конър не се бе появявала в социалните медиите с емоционалните си изповеди за психични проблеми, неразбиране от страна на семейството, депресия, опити за самоубийство... Имало е причина обаче за затишието при певицата. Оказва се, че през това време тя е сменила религията и вече не е католичка, а мюсюлманка.

Ирландската певицата обяви сама новината чрез пост в Twitter, където сподели своя снимка с хиджаб. „По този начин искам да обявя, че вече съм горда мюсюлманка. Това е естествен завършек на моето интелектуално теологическо пътешествие. Изучаването на библейските ръкописи показва, че всичко води към исляма, той е в основата. А това прави всички останали излишни. Ще ми бъде дадено друго име. И то ще е Shuhada“, написа тя под поста. Всъщност цялото име на певицата, която очевидно вече няма да наричаме Шинейд O' Конър, вече е Shuhada' Davitt – както го написа самата тя Twitter. И призова всички да носят хиджаб.

През август миналата година Шинейд пусна видео във Фейсбук, в което признава за психичните си проблеми и суицидни наклонности. През сълзи тя помоли за разбиране и помощ, защото има нужда някой да се погрижи за нея, да бъде добър и мил с нея. Отправи призив и към близките си да дойдат и да си я приберат вкъщи.

През последните две години се опитвам просто да не умра, но това не е живот. В живота ми няма никой друг, освен психиатърът ми, който е най-милият човек на света, който твърди, че аз съм неговият герой и това е единственото нещо, което все още ме държи жива. Правя това видео, защото искам всички да видят какво е. Защото на света има милиони като мен. Психичните болести са като наркотиците – те не подбират хората, както и стигмата спрямо нас, болните. Изведнъж всички, които би трябвало да те обичат и да се грижат за теб, започват да се държат като идиоти “, каза тя във видеото.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР