Робърт Дауни Джуниър и Сюзън, която спаси живота му

Освен че се възхищаваме на любовта на Робърт и Сюзън Дауни, отново ще припомним нещо много важно. Някои ще кажат, че е клише, но какво пък...

Десислава Найденова 23 June 2023

Снимка: getty images/guliver

Робърт Дауни Джуниър се запознава със съпругата си Сюзън през 2003 г., докато снима „Готика“ заедно с Хали Бери. Сюзън (тогава Сюзън Левин) продуцира филма чрез работата си в продуцентската компания Silver Pictures.

Първоначално Сюзън не е много сигурна за Робърт, отчасти защото не иска да се среща със звезда от един от филмите, по които работи. Другата причина са скандалите около актьора – проблемите му с алкохола и наркотиците, които станаха причина за раздялата му със Сара Джесика Паркър, а и за времето, прекарано от него в затвора.

Няколко месеца след запознанството си Робърт Дауни Джуниър и Сюзън Левин се сгодяват. Две години по-късно, през 2005 г., се женят. Имат две деца и собствена продуцентска компания – Team Downey.

Основното нещо, което си спомням от срещата с него, беше, че си мислех колко е странен.
Не било любов от пръв поглед, изобщо даже. На служебен обяд с актьорите и продуцента на „Готика“ всички си поръчали японска храна. Само Робърт Дауни си носил обяд в кутия – овесени ядки, защото според него това било суперхрана. Насред заведението започнал да прави и йога асани.

Когато в тв интервю на живо Робърт и Сюзън са попитани за първата им среща, те с изненада установят, че имат различни отговори. Тогава Робърт си дава сметка, че съпругата му не била разбрала, когато той я поканил за първи път на вечеря, че е имал предвид точно среща.

През октомври 2003 г. Робърт Дауни е придружен от Сюзън на премиерата на „Пеещия детектив“, мюзикъл, в който той участва заедно с Кейти Холмс, Робин Райт и Ейдриън Броуди. Събитието отбелязва първото им публично появяване заедно.

Според Робърт Дауни Джуниър съпругата му е спасила живота му.

Актьорът винаги е бил много открит относно зависимостта си и как тя почти го е убила, при това повече от веднъж. Той дори прекарва известно време в затвора заради това. Докато се опитва да скъса с всичко това и да се изчисти, когато среща Сюзън, подкрепата и решимостта й той определя като спасяване на живота му.

Сюзън му дава да разбере, че няма да толерира никаква форма на употреба на наркотици. Робърт я приема много сериозно и прави всичко по силите си, за да сложи край на предишния си мрачен начин на живот.

Предполагам, че единственият начин да го обясня, е, че съм заприличал повече на нея.
Сюзън никога не се е съмнявала, че Робърт Дауни е Единственият. Разбира се, отнема й известно време да приеме идеята да се среща с колега, но след като започва връзката си с Робърт, тя никога не се е колебаела. Той не приличал на никого, с когото тя някога е излизала, и въпреки че имал минало, което е несъвместимо с нейния начин на живот, той го изоставя и успява да се превърне в идеалния съпруг и баща.

Сюзън споделя, че е знаела след само три месеца, че той е любовта на живота й. Нарича го интуиция.

Има нещо много красиво в начина, по който тези двамата са се намерили, без дори да се търсят един друг.

Сюзън е на 30, когато се запознава с Робърт (тогава той е на 38) и бракът по това време не е нещо, което я интересува. Тя не споделя презрението му към връзките, но е толкова съсредоточена върху кариерата си, че да се влюби, дори не й е минавало през ум.

Робърт и Сюзън винаги са държали на своята независимост, но и казват, че това, което могат да направят заедно, всеки път надминава очакванията им. Освен факта, че очевидно се обичат истински, тяхната професионална химия е огромна.

Двамата създават продуцентската компания Team Downey, в която Робърт влага по-голямата част от енергията си след напускането на MCU. С актьорския талант на Робърт и продуцентските умения на Сюзън те направиха някои от най-добрите филми през последните няколко години. Сред тях са „Съдията“, „Шерлок Холмс“, „Д-р Дулитъл“, „Отмъстителите: Краят“ и др.

Двойката се споразумява още в началото на връзката си за правило, наречено правило на двете седмици. Знаейки, че имат натоварени графици, с това правило те имат за цел да не се пренебрегват един друг – това правило казва, че независимо от всичко, те няма да се разделят за повече от две седмици. Скоро обаче се превръща в правило на едната седмица. Може би и заради това двамата започват да работят заедно – така служебните им ангажименти не биха се оказвали пречка да прекарват времето си заедно.

Миналия месец Робърт и Сюзън Дауни присъстваха на специална прожекция на техния документален филм „Sr.“ за Netflix. Филмът се фокусира върху връзката на актьора с баща му Робърт Дауни старши по време на боледуването му от Паркинсон. Документалният филм дава и поглед върху борбата на Дауни младши със зависимостта и влиянието на баща му върху това чрез откровени разговори между двамата, записани преди смъртта на Дауни старши през 2021 г.

На 22 юни е пилотният епизод от поредицата „Downey's Dream Cars“, в която Дауни и екип експерти ще реновират шест класически автомобила от личната колекция на актьора така, че да ги направят по-екосъобразни.

Освен че се възхищаваме на любовта на Робърт и Сюзън Дауни, отново ще припомним нещо много важно. Някои ще кажат, че е клише, но какво пък.

Зад всеки успял мъж стои една силна жена. Дори и зад Робърт Дауни Джуниър, когото толкова много обичаме. Благодарим ти, Сюзън!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР