Презареждане на крачка от лятото

eva.bg 08 June 2023

Едва началото на юни е - лятото е съвсем близо, но и толкова далеч! Аперолът в чашите ни е точно в цвета на летния залез, а горчиво-сладкият му вкус ни кара да мечтаем за ваканция, море и дълги вечери с приятели. Да мечтаем за… презареждане.

„Презареждане“ бе и темата на 11-ия поред дискусионен панел „Говори с EVA“, провел се в светлия и елегантен интериор на Гранд хотел „Астория“.

Своите вдъхновяващи истории за презареждане, пренареждане и… розови фламинга споделиха с гостите на дискусионния панел три прекрасни жени – психологът, холистичен терапевт и преподавател по енергийна психология Марти Иванова, Лора Кънева-Лубани, която определя себе си като градинарка, билкарка и сътворител (но ние ще добавим, че е и YouTube инфлуенсър) и модераторът на събитието Мария Касимова-Моасе, писател и журналист.

„Беше януари. Чаках на светофара на един булевард с ужасно натоварено движение и изведнъж видях… розово фламинго. Оказа се, че е избягало от близкия цирк. За мен това фламинго се превърна в знак, че имам нужда от промяна, от бягство, от полет“ – разказа в началото Мария Касимова-Моасе.

След тази леко абсурдна случка тя открива достатъчно смелост в себе си, за да напусне житейската ситуация, в която се намира тогава и се премества в семейната къща на 45 км. от София, където и до днес прекарва по-голямата част от годината. Макар че почти всеки ден пътува до столицата, тя е щастлива, че сутрин може да пие кафето си на двора, докато кучетата й тичат наоколо, глицинията цъфти и тревата е толкова сочна и зелена!

Марти Иванова дълги години има много успешна кариера в корпоративния бизнес. Докато един ден не разбира, че нито успехите, нито кариерата й носят усещане за смисъл и вътрешно спокойствие, дори напротив. Тогава тя прави рязък завой в живота си и поема по съвсем друг път – започва да се занимава с психология, психотерапия и холистична терапия.

„Сега, като терапевт, работя с хора, които все още са в корпоративните среди и през тях виждам колко голям проблем е да не виждаш смисъл в това, което правиш и което взема толкова много от енергията и времето ти.

Оказва се, че голяма част от тези кариерни стремежи, са направени по едни шаблони за щастие и успешност, но всъщност хората не се чувстват осмислени, не усещат, че това, което правят, придава стойност на живота им. Човек трябва да си чуе шепота отвътре, да следва стъпките и ще стигне до там, докъдето му е предназначено да стигне“ – разказа ни Марти.

За Лора Кънева-Лубани, бивш PR консултант, необходимостта от презареждане се появява преди 4 години, когато тя, заедно с партньора си напускат София и се преместват да живеят на село. „В София непрекъснато търсех нещо – къде да отида, какво да правя, с кого да се видя. Започвах да пия бира още на обяд, първото ми хранене бе в късния следобед, гладувах непрекъснато, вечер – отново цигари, алкохол“ – сподели Лора. Сега, на село, тя се грижи за семейството, градината и билките си, има хармоничен и много по-пълноценен живот, който ѝ носи истинска удовлетвореност.

Вижте снимки от събитието в галерията ни.

Вярваме, че „Говори с EVA: Презареждане“ успя да даде отговори на много въпроси, които всеки от нас си е задавал, намирайки се на някой свой житейски кръстопът. И благодарим на нашите партньори от Бритиш Американ Табако, Fashion days, Skin Line, Aperol, Crodino и Lautus, чиято подкрепа направи събитието възможно и които зарадваха всички гости с подаръци.

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР