Кан: Наградите на L'Oreal за жени-режисьори

27 May 2023

От 2021 г. насам в рамките на Филмовия фестивал в Кан дългогодишният спонсор на фестивала козметичният гигант L'Oreal организира наградите за жени - обещаващи режисьори, Lights on Women.

Първото издание беше миницеремония, водена виртуално от избраната за президент на наградите и член на журито, номиниращо млади режисьорки, Кейт Уинслет. Миналата година събитието беше по-голямо, а тази година Lights on Women се превърна във впечатляващ ивент със звездно присъствие.

Сред гостите бяха Джейн Фонда в бял блейзър с пайети и панталон в цвят слонова кост, Анди Макдауъл в рокля в цвят фуксия и Ева Лонгория в искрящо розова рокля с голи рамене. Сред номинираните бяха режисьорки на късометражни филми в конкурса и на филми от международната програма на филмовите училища.

Всички номинирани се изкачиха по прословутите 24 стъпала на Фестивалния палат преди церемонията. Събитието беше в хотел Martinez.

Както обясни Кейт Уинслет, анонсирайки наградите, целта им е да помогнат на жените да се развиват в областта на киното в унисон с мисията на марката L'Oreal да овластява жените. Кейт Уинслет беше облечена с бял панталон, черен топ и черни обувки на ток. Носеше обици във форма на пера. Тя обяви, че победителката ще получи грант от 20 000 евро, ще бъде популяризирана в социалните канали на L’Oréal и филмът й ще бъде показан пред избрана публика на фестивала.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР