Италианският лукс на Minotti

Minotti не е само луксозен бранд за обзавеждане, разпознаваем по целия свят, но и емблема за търсенето на нови възможности за изява, подвластни на мечтата на всеки да разпознае своята идентичност в дома.

23 May 2023

Според италианската марка архитектурата и дизайнът в днешно време трябва да бъдат преживени, разказани и вплетени в историята на личния живот.

Колекцията на Minotti отразява промените в начина, по който определяме домашната среда и интерпретира нов подход към интериора във вълнуващо взаимодействие на асоциации между вътрешни и външни пространства. Голяма гама от елементи за сядане и аксесоари със силна естетическа идентичност, елегантни пропорции и ненадминат комфорт позволяват безпроблемен преход между стила на живот на закрито и в градината.

Напълно в съответствие с дизайнерската философия на Marcio Kogan, луксозната модулна система за сядане Horizonte е резултат от ясна архитектурна визия. Платформата, върху която са разположени тапицираните елементи - седалки, облегалки и подлакътници – всичко е замислено като перфектна възможност за изява на индивидуалността. Плаващ остров с правоъгълни форми, който маркира хоризонта на жилищното пространство. Това е дизайн с дръзка индивидуалност.

Horizonte превръща дивана от продукт в среда, в място за събиране на хора, и може да се подреди така, както всеки мечтае и си представя своя ежедневен комфорт. Това се случва по прост, естествен и елегантен начин, в унисон с непрекъснато променящите се жилищни пространства.

Майсторските занаятчийски умения се забелязват при всеки детайл - от шевовете до възможните комбинации от материали и цветове. Всичко това превръща този диван в емоция, която трябва да се изживее.

Луксозните маси за кафе Lelong са вдъхновени от лекотата на скандинавския дизайн. Тънките тръбни крака са полирани и лакирани в цвят черно кафе, и подържат плот от мрамор, дърво или друга лакирана повърхност.

По дизайн на Родолфо Дордони, семейство Lelong може да се похвали с разнообразие от варианти според формата, размерите и покритията - квадратни, кръгли и правоъгълни плотове, които превръщат модела в универсален и подходящ за използване както за масичка за кафе, така и за странична маса или конзола.

Луксозният градински италиански диван Sunray създава нов пейзаж на открито, в който изисканият дизайн и внимателно изследваният комфорт обединяват усилия, за да представят интимна релаксираща атмосфера. Sunray е замислен да има водеща роля в обзавеждането на площите на открито, както и да допълва останалите мебели в колекцията. В дизайна му са комбинирани различни форми и материали – ефирно изглеждащата конструкция от метал и естествено тиково дърво определят хоризонталната му линия, докато извитата облегалка с преплетен шнур му придава динамична привлекателност.

Луксозното градинско кресло Sunray допълва елегантната колекция за живот на открито. В дизайна му са комбинирани различни форми и материали.

То е част от системата Sunray, състояща се от различни модули, които могат да се използват самостоятелно или да се комбинират заедно. Тя предлага разнообразие от композиционни решения благодарение на гъвкавостта на своите елементи.

Върху полирана бронзова метална конструкция е поставен плот от естествен тик със заоблени ръбове, върху който седят, подобни на матрак, възглавници.

Скандинавските ценности срещат италианската традиция в проекта и изработката на луксозната кафе-масичка Fynn. Тя е със съвременен дизайн за външни пространства, и е изработена от тиково дърво, чиято естествена красота се допълва от майсторския опит в работата с дърво.

По дизайн на GamFratesi, с плота, изработен от мрамор Pietra del Cardoso, всичко изтънчено се комбинира за истински луксозен стил на живот.

Заоблената неправилна форма на италианската масичка за кафе Stony е вдъхновена от речните камъни, изгладени от водата. Тя сакаш се превръща в естествен елемент от пейзажа на градината. Конструкцията на масичката е покрита със слой смола и след това с каменен прах за постигане на ефекта на базалтовия камък. Предлага се в три различни размера - малък, среден и голям - всеки със своя отличителна форма.

Италианските масички за кафе Pilotis са замислени като масивни обеми с чиста геометрия. В резултат на процес на окисляване, през който преминават, всяка масичка е с различен цвят.

Името Pilotis се свързва с един от отличителните архитектурни елементи на рационализма - тънки колони, върху които лежат ефирните обеми на сгради в този стил. По дизайн на Родолфо Дордони, те са в две различни височини с един и същ диаметър 27см. Изработени са от лакирана неръждаема стомана Corten или Cobalt Blue, и са оригинален допълващ елемент към градинското обзавеждане, терасите или верандите.

Експозиция с колекциите на ексклузивния бранд Minotti може да видите на живо в магазин Verrsus, на бул. Симеоновско шосе 120 в столицата или на интернет адрес selamoredesign.com

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР