Диана Димитрова: Аз съм жена, претърпяла и преодоляла брутално насилие. Избирам обаче да не мълча

Диана Димитрова коментира позицията на част от екипа на „Откраднат живот“, които отричат да са били свидетели на насилие

eva.bg 29 March 2023

Снимка: Слав & Хубен

Актрисата Диана Димитрова разпространи отворено писмо до медиите, чрез което изразява възмущението си от позицията на част от екипа на „Откраднат живот“, по време на снимките на който тя твърди, че е била обект на физическо насилие.

Припомняме, че преди няколко дни част от екипа на „Откраднат живот“ излезе с изявление, в което твърдят, че не са ставали свидетели на каквото и да е физическо насилие, че не е имало прекъсване на снимачния процес. Цялата им официална позиция може да прочетете тук.

Ето какво заяви обаче Диана Димотрова, подкрепена от други хора от филмовата продукция, които са видели следите от побоя:

„Искам да изкажа огромното си възмущение и разочарование от развитието на организираната жалка кампания, целяща да неглижира и прикрие травмите, които получих от побоя на 14.11.2017 г. и в същото време да излъска имиджа на насилника. Напомням, че травмите се потвърждават от експертизата в преписката от Софийска районна прокуратура.

Както вече Ви е известно, на 27 март до медиите беше изпратено отворено писмо, в което 31 човека от екипа на сериала Откраднат живот ''твърдят'', че побой над мен не е имало. Това се оказа фалшива новина, защото от Call Sheet , който е официален документ и вече показах публично, става ясно, че 20 души от подкрепящите отвореното писмо физически изобщо не присъстват на снимачния ден.

Това обаче съвсем не е всичко. Далеч по-скандалната част в това активно мероприятие срещу мен е, че в писмото фигурират имената на хора, които са част от екипа на сериала Откраднат живот, без тяхното съгласие. Освен злоупотребата с имената им, те не са били информирани за упоменатия текст в писмото и изобщо за съставянето му.

Жената, която лъжесвидетелства, след като се представи за единствения пряк свидетел в гардеробната на 14.11.2017 г, е провела редица телефонни обаждания и по недопустим начин е агитирала колегите ми участват в този фарс.

На този етап четирима свидетели от екипа на Откраднат живот застават с имената си и опровергават написаното в писмото. Двама от тях потвърждават, че са видели нараняванията ми след побоя в снимачния ден. Става въпрос за следните хора:

Грета Манчева - главен художник гримьор, която ми оказа първа помощ, третирайки лицето ми със замразяващ спрей, потвърждава думите си от показанията дадени пред ''Криминална полиция'' СДВР. В преписката от Прокуратурата нейните показания се свеждат само до едно изречение.

Владимир Ковачев - гардеробиер. Потвърждава, че името му е използвано в отвореното писмо без неговото изрично съгласие.

Михаил Чехларов - реквизитор. Прилагам цитират от неговия официален коментар в моя инстаграм профил.

''Казвам се Михаил Чехларов и бях реквизитор на сериала Откраднат живот, малко след тези събития. Няма да коментирам какво се е случило, защото не съм присъствал, само ще кажа, че историята ми е разказвана с подробности още 2018 г. от някой от хората, които са оставили имената си под оправданието на ''Дрийм Тийм''. Как ще завърши историята, не зная, но са ми любопитни мотивите на колегите и внезапната им амнезия, които са позволили да ги включат в това писмо. До тук сме трима, които имаха доблестта да не ''забравят'' удобно. Надявам се и други да размислят.''

Стефан Геков - 2-ри асистент камера. Прилагам цитат от неговия официален коментар в моя фейсбук профил.

''Съгласен съм с написаното от Михаил Чехларов. Казвам се Стефан Геков, камера асистент в Откраднат живот. В този ден АЗ бях на работа и ВИДЯХ последствията след побоя. НЕ съм станал свидетел на самото деяние! ''Колеги'' ми позвъниха да добавят и моето име в ОНЗИ списък. Доводите им бяха да се запази НЕУТРАЛИТЕТ по случая. А в публикуваното писмо се ТВЪРДИ, че това НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. СЛУЧИ СЕ! Диана Димитрова в следващите дни идваше на снимки с огромни очила за да прикрият синините под очите й. Аз ИМАМ топки за разлика от ''колегите'' ми! Сигурен съм, че част от тях бяха подведени и ще променят мнението си и ще се появят с друго писмо. А за тези които услужливо ''не помнят'', има кой да ги накаже. Един вижда всичко!''

От изнесеното по горе съм длъжна да направя следното заключение: в държава в която изверговщината предпочита да пази неутралитет, се развиват мижитурките. И пак да повторя - това, че побоят е с изтекла давност, не значи, че насилникът е невинен. Трябва да се знае, че топлият юли ще се превърне в мразовит януари за онези, които ще бъдат подведени под отговорност по чл. 290, когато отидем в съда, защото аз ще обжалвам отказа на прокуратурата да бъде образувано производство.

Аз съм жена, претърпяла и преодоляла брутално насилие. Избирам обаче да не мълча. Най-вече заради онези жени, които се страхуват да говорят за насилието и в момента прикриват синините си с фон дьо тен.

С уважение :

Диана Димитрова - актриса

Грета Манчева - главен художник грим

Владимир Ковачев - гардеробиер

Михаил Чехларов - реквизитор

Стефан Геков - 2-ри асистент камера"

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР