Марго Роби и филмът, който я накарал да повярва, че е добра актриса

Специална награда получи актрисата на наградите БАФТА този ноември

eva.bg 28 November 2022

Снимка: getty images/guliver

Марго Роби влезе в историята, ставайки най-младият актьор, който някога е получавал специалното отличие „BAFTA: A Life in Pictures“.

Обикновено тази награда е запазена територия за режисьори, имащи зад гърба си кариера, дълга десетилетия. Роби бе отличена за нейния принос към киното за сравнително кратък период от време.

Звездата направи своя пробив през 2013 г. с филмите „Вълкът от Уолстрийт“ (където си партнира с Леонардо ди Каприо) и „Въпрос на време“.

На церемонията в Лондон Марго Роби каза, че не се е чувствала уверена в работата си като актриса до „Аз, Тоня“ (2017). Във филма тя се превъплъщава в образа на американската фигуристка Тоня Хардинг, а ролята й донася първата номинация за „Оскар“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by I,Tonya (@itonyamovie)

Увереността, която идва с „Аз, Тоня“, дава смелост на Марго Роби да се свърже със своя кумир Куентин Тарантино. Така се стига до ролята й в „Имало едно време в Холивуд“ на Тарантино като Шарън Тейт. 

Докато някои хора критикуваха филма на Тарантино за липсата на екранно време и реплики на Роби (за сметка на времето за Брад Пит и Леонардо ди Каприо), актрисата казва, че това ни най-малко не я притеснява. Според нея филмът успява да каже това, което екипът зад него е искал да разкрие.

Марго Роби е на корицата на Vanity Fair брой декември/януари. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

Любопитен детайл е, че точно като своята героиня в „Имало едно време в Холивуд“, Марго Роби гледа филма в киносалон.

„Отидох там и го гледах в някакъв произволен вторник следобед. Седнах на почти същата седалка. Имах почти същото преживяване. А човекът, от когото купих билета, каза: „Но във филма си ти!“. Отговорих му: „Да, знам!“

Актрисата има и собствена продуцентска компания, LuckyChap Productions, като първият филм, продуциран от нея, е именно „Аз, Тоня“.

През декември тази година тръгва по кината „Babylon“ с Марго Роби и Брад Пит, на режисьора Деймиън Шазел, а през 2023 г. се очаква и „Barbie“ на Грета Гъруиг.

Не се сещаме за по-подходяща актриса, която да изиграе Барби, а вие? Припомняме, че в ролята на Кен ще видим Райън Гослинг. Филмът е продуциран от LuckyChap Productions.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР