Все така неустоим: Матю Макконъхи на 53

Честит рожден ден на един от най-красивите мъже в света!

eva.bg 03 November 2022

Снимка: getty images/guliver

Още като ученик е отличен заради външния си вид. Това се случва в гимназията, в която Матю Макконъхи учи. Там той е провъзгласен за най-красив сред съучениците си. 

Носителят на „Оскар“ и „Златен глобус“ днес, 4 ноември, навършва 53 години и това за нас е достатъчен повод да поговорим за него.

Другата причина да му посветим нова статия, е фактът, че той определено е един от най-красивите мъже на Холивуд, който с годините сякаш изглежда все по-добре и по-добре.

Матю Макконъхи е искал да получи юридическо образование и да работи като адвокат по наказателна защита. Завършва обаче Тексаския университет, специалност Филмово и телевизионно изкуство. Във филма „Адвокатът с линкълна“ го виждаме в ролята на адвокат и е нищо по-малко от брилянтен. Във „Време да убиваш“ Макконъхи също се превъплъщава в образа на адвокат.

Матю Макконъхи е професор в Тексаския университет – в реалния живот, не на филм.

Актьорската кариера на Матю Макконъхи започва малко или много случайно. Първоначално той се снима в телевизионни реклами. Една нощ в бар среща кастинг директор, който му поверява роля във филма „Объркани и непокорни“ (1993). Този филм е като трамплин за него.

Макконъхи е от Тексас и никога не пропуска повод да го спомене и изтъкне. Притежава много голямо ранчо в Остин, Тексас. Създател е на лейбълa за дрехи „j.k.livin“. Името е неговото мото: „Just keep living“. Това име носи и фондацията на актьора, развиваща благотворителна дейност. Макконъхи e креативен директор на марката бърбън Wild Turkey.

За ролята си в „Клубът на купувачите от Далас“, която му донася наградата „Оскар“, Матю Макконъхи успява да свали 22 кг. Други роли, в които ни харесва да го виждаме, са тези в романтичните комедии. В „Сватбеният агент“ си партнира с Дженифър Лопес, в „Как да разкараш гаджето за 10 дни“ е с Кейт Хъдсън, в „Призраци на бивши гаджета“ играе заедно с Дженифър Гарнър. Участва и в „Сексът и градът“. Освен в култовия сериал, в който играе себе си, със Сара Джесика Паркър си партнира и във „Фалстарт“.

През 2014 г. участва в първия сезон на сериала „Истински детективи“, където си партнира със своя много добър приятел и колега Уди Харелсън. За изпълнението си Макконъхи получава висока оценка на Critics' Choice Television Awards.

Нашият любим филм с негово участие е „Интерстелар“. А последният филм, който излезе с него, беше „Джентълмените“ (2019) на режисьора Гай Ричи. В лентата блести цяло съзвездие актьори – включително Хю Грант и Колин Фарел.

Кои са жените в живота на Матю Макконъхи?

Ашли Джъд е първото голямо име, с което Матю беше свързан като изгряващ актьор. Тя играе негова съпруга във филма от 1996 г. „Време да убиваш“. Връзката им е кратка. След това Матю се влюбва в друга своя колежка от същия филм – Сандра Бълок.

Матю Макконъхи и Сандра Бълок са заедно две години, преди да се разделят като приятели. Звездите са много близки и до днес, освен това и двамата имат домове в Остин, Тексас.

Матю намери любовта и докато снимаше приключенския екшън „Сахара“ от 2005 г. Пенелопе Крус беше жената, в която Матю се влюби по време на снимките в Мароко. След като снимките приключиха, двамата предприеха пътуване до Мексико с кемпера на Матю. През 2006 г. двойката се разделя поради „натоварени графици“. През 2010 г. Пенелопе се омъжи за друг актьор носител на „Оскар“, Хавиер Бардем.

През 2012 г. Матю Макконъхи се жени за Камила Алвес, бразилско-американски модел и телевизионна водеща. Имат три деца – Леви, Вида и Ливингстън.

Матю и Камила се запознават през 2006 г. в клуб в Лос Анджелис. За него това е любов от пръв поглед.

„Докато се опитвах да привлека вниманието й от другия край на помещението, си казах: „Това не е типът жена, която викаш от другия край на стаята, Макконъхи. Вдигни си задника от стола си и отиди да я вземеш.“ Което и направих.“ 

В свое интервю актьорът споделя, че никога след това не е изпитвал желание да бъде с друга жена. Когато го питат как е разбрал, че Алвес е човекът за него, той казва, че всичко се свежда до „самоуважението, което тя притежаваше. И връзката й със семейството, нейното собствено семейство. Начинът, по който ме уважаваше, но никога не приемаше всичко за даденост“.

Ето още няколко цитата на Матю Макконъхи, в които има доста мъдрост.

„Има два вида страх: единият, който прегръщаш, и другият, в който трябва да се вслушаш, и да се обърнеш на другата страна.“

„Искаш да станеш писател? Започни да пишеш. Искаш да бъдеш режисьор? Започни да снимаш неща на телефона си още сега.“

„Има цял куп роли, за които хората казват: „О, ти играеш себе си“. Предполагам, че това е вид комплимент. Или казват: „О, човече, просто ставаш от леглото и го правиш“. Номерът е всичко да изглежда без усилие. Това е трудната част.“

„Децата ще ви напомнят, че въпреки че сте минавали по даден път 100 пъти, той е чисто нов за тях – и това е здравословно.“

„Животът е поредица от запетаи, а не точки.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР