Пикантни лучени бажи
Лучените бажи спадат към индийската пакора и се консумират като бърза храна, която е леснопреносима и много засищаща
Диана Шингарова 19 June 2022
Лучените бажи спадат към индийската пакора и се консумират като бърза храна, която е леснопреносима и много засищаща.
Ние сме ги приготвили, като сме заменили пърженето с печене, и така сме ги направили по-лесни за съхранение, по-здравословни и по-леки на вкус.
Необходими продукти:
500 г стар лук
100 г нахутено брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. куркума
½ ч.л. смлян джинджифил
½ ч.л. смлян кимион
½ ч.л. кориандър
1 с.л. доматен сос или домати
2 с.л. вода
1 с.л. оризово олио
Загрейте фурната до 200°С. В тиган на средна температура затоплете мазнината и добавете нарязания на кръгчета лук. Похлупете и на всеки 1-2 минути разклащайте енергично и разбърквайте добре. Когато лукът стане прозрачен, добавете всички сухи подправки и гответе, докато усетите техния аромат. В отделна купа смесете сготвения лук, нахутеното брашно, водата и доматения сос. Оформете топчици или кюфтенца и печете върху леко намаслена тавичка за 20 минути.