Чаша Lavazza на Ролан Гарос

28 May 2022

Три са звездите на Ролан Гарос`22: Алкарас, Париж, кафето Lavazza.

Париж е вечната звезда в този тенис турнир, който е кръстен на Ролан Гарос, военен пилот от Първата световна война. Кортовете са единствените с настилка клей, на които се провеждат турнири от Големия шлем. Тази година състезанието ще бъде запомнено и с още едно нещо - това, че организаторите допуснаха руски тенисисти да участват в мачовете. Така французите доказаха на практика, че толерантността е част от тяхното национално самосъзнание.

Париж днес бавно, но уверено се отърсва от кошмара на пандемията, за която ни напомнят хората с маски по улиците, празните магазини и кафенета, които не са успели да оцелеят, дистанцията между масите на тротоара. Но усещането за свобода витае във въздуха, наситен с аромата на цъфнали дървета и цветя, парковете са изпълнени с хора, а улиците - с туристи. Маската, за щастие, не можа да стане част от елегантния и неподражаем стил на французите.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)

Карлос Алкарас, който скоро навърши 19 години е безспорната звезда на Ролан Гарос. Той стана единственият тенисист в света, победил Рафаел Надал и Новак Джокович на клей в началото на май тази година. Испанецът продължава напред с момчешката си усмивка и блестящата си игра.

Италианското кафе Lavazza също е звезда на турнира. Поднесено от най-добрите баристи в малки порцеланови чашки или в чаши за капучино, то е официалното кафе на Ролан Гарос. Италианската семейна компания няма нужда от представяне, особено в България. Тя оперира в 140 страни от света, в които предлага 30 000 000 000 (да, 30 милиарда!) чаши кафе годишно. Представете си колко чаши кафе е предложила на света Lavazza за своята 125 годишна история! А преди 40 години и Париж се запознава с превъзходното кафе на марката. Днес французите пият кафето си като италианци, посветени в религията на ароматната напитка.

Lavazza Group направи и друга революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в изследвания и разработки - от първото еспресо, изпито в Космоса, до последните иновативни решения за опаковане и десетките индустриални патенти. Заводите на Lavazza в Италия и още няколко страни работят изцяло с електричество от възобновяеми източници. Повече от половината от опаковките на групата се рециклират, целта е да се достигнат 100%, а 95 % от промишлените отпадъци се оползотворяват. Lavazza работи усилено, за да намали въглеродните емисии, подпомага органичното отглеждане на кафе по цял свят, инвестира в света на спорта и изкуството.

Повече за това как Lavazza инвестира в бъдещето на планетата, ще прочетете в специалното ни интервю с вицепрезидента на групата Джузепе Лаваца - в следващия брой на списанието и на нашия сайт.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР