Салата от маслен боб и песто

Диана Шингарова 01 May 2022

Снимка: Диана Шингарова

Цветна и вкусна рецепта с добре познати и достъпни продукти. Свеж вкус и много настроение.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 1 ПОРЦИЯ:

за соса Песто: 1 скилидка чесън, 50 г кедрови ядки (или орехи), голяма шепа листа пресен босилек (25 г), 3 с.л. зехтин, сок от половин лимон, сол и черен пипер

за масления боб: 400 г консерва маслен боб, измит и отцеден, 100 г спанак, зехтин, сок от половин лимон, 50 г зърна от нар

Започнете с приготвяне на пестото. Обелете скилидката чесън и я сложете в кухненски робот заедно с останалите съставки. Разбийте до гладък сос.

Сложете боба в тиган с малко зехтин, добавете спанака и пестото и сотирайте всичко за 2-3 минути, докато спанакът се слегне и всичко се затопли. Докато се готви бобът, изстискайте лимоновия сок отгоре и подправете с още черен пипер.
Поднесете ястието поръсено със зрънца нар.

Салатата може да бъде поднесена и студена. През лятото заменете спанака с рукола.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР