Музиката на Destiny - по-добрата дипломация

eva.bg 26 January 2022

Точно преди посещението на премиера Кирил Петков в РС Македония една от най-големите гръцки медии „То Вима“ публикува обширен текст за българския струнен квартет Destiny . Момичетата от тази кросоувър група, които има милионигледания в YouTube, бяха наречени от атинския седмичник „лъч надежда“ в отношенията между София и Скопие. На какво се дължи тази оценка?

Статията на „То Вима“ разказва за успешното сътрудничество на българските музикантки с виолончелистката от РС Македония Мая Михайловска. Гергана Алексиева, която е лидер на квартет Destiny, забелязва нейния талант във филхармонията на Северна Македония и лично заминава за Скопие, за да я покани да се присъедини към групата.

Вече три години Мая е част от обичания квартет Destiny. И не е само това. Момичетата от квартета участват заедно с най-популярния дует на Северна Македония - Дац и Александър (Korona Ciao) в проекта Love Without Frontiers (любов без граници) с изключително изпълнение на популярната народна песен „Йовано, Йованке”. Тя е адаптирана за тях от италианския композитор Маурицио Абени, тонрежисьорите Марко Стречони и Габриеле Конти. Видео клипът е реализиран в музея „Земята и Хората“ в София от режисьора Тошко Чапкънов.

Надяваме се повече хора да разберат и почувстват нашето послание със сърцата си. Направихме първите стъпки и казахме заедно „Да“ на любовта и добросъседството между нас. От политиците зависи да предприемат следващите стъпки", казват обичаните музиканти.

Заредете се с енергията на тази песен

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР