13 въпроса към... Гергана Алексиева от квартет Destiny

Лилия Или_Ева 21 December 2020

Снимка: Floor5Studio

В рубриката ни "13 въпроса" говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Хора на различни възрасти и с различни професии. Обръщаме се към тях с желанието да поговорим искрено и да чуем гледната им точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора.

Гергана Алексиева, Гери от квартет Destiny е създателка, вдъхновителка и мотор на случващото се с огнените момичета от струнната формация. Идеята за този проект й хрумнала още преди появата на "Бонд". Гери е обиколила по-голямата част от света като оркестрираща музикантка, свирила е с Андреа Бочели и Хосе Карерас. Споделя ни, че през февруари 2021 г. с Destiny планират концерт спектакъл в Бургас и Варна с името на излезлия им през 2019 г. шоколадов албум "Усещане за жена". Момичетата вече имат пет готови парчета и за предстоящ албум.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Имам няколко скъпи приятели, с които споделям важните неща и на които разкривам сърцето си. Вярвам дълбоко в приятелството и мисля, че съм богата с тях.

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Този въпрос ми напомня един от ранните скечове на Ку Ку, където млада дама с вид на новоизлюпена мутреса разказва как приятелят й я водел по разни скъпи места, а тя си мълчала „като пукел“… и той накрая и купил БМВ! :) Както и за скеча на Камен Донев „Как да не ни личи, когато сме прости!“…

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Моят таен дневник, който даже въобще не е таен за най-малките членове от семейството ми, е телефонът... Пълен с концерти, пътувания, срещи, спомени, вълнения, записи, шеги и какво ли още не… В тази трудна година „препрочитам“ често моят мултимедиен дневник.

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

Мисля, че най-важно за мен беше решението ми да напусна оркестъра на БНР и да продължа развитието си като музикант и артист в един по-различен и изпълнен с предизвикателства път. Днес съм наистина удолетворена от факта, че направих този избор, въпреки трудностите които носи.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Не мога да си представя живота ми без емоциите които ми дава музиката :)))

Каква е вашата представа за щастието? А за нещастието?

С чувство на хумор бих казала - щастието беше преди ковид, а нещастието - след появата му.

Но преосмислянето на ценностите, красотата и малките неща в живота, на които днес се радваме, като че ли ни правят по-щастливи!

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Това могат да го кажат другите.

Кого или какво следвате в Инстаграм?

С огромно удоволствие следя любими музиканти, актьори, спортисти... Хора с интересни и любопитни дейности. Последното ми откритие е Памела Рейф.

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Бих искала да мога да снимам красиво... и да монтирам малки филми, видеа, да умея да правя графичен дизайн. Надявам се един ден да имам повече време и да развия такъв талант.

Може ли любовта да бъде безусловна?

Не знам... мисля, че Любовта винаги е безусловна

За какво използвате парите си?

Освен за всички обичайни неща, използвам парите, които печеля, за създаване на нови музикални проекти… още не съм почнала да инвестирам в недвижими имоти, но предполагам, че артистичните идеи ще останат водещи... :)

С какво са свързани страховете ви?

Моята житейска концепция е непрекъснато да се боря със страховете. Да правя всичко възможно да ги елиминирам и да не им се отдавам… Мисля, че страхът е нещо много пагубно.

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото?

Любовта към Живота.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР