Кристин Дейвис: Стресиращо е да те сравняват с по-младото ти Аз

Какъв съвет би дала Кристин Дейвис на по-младото си Аз?

eva.bg 16 January 2022

Снимка: getty images/guliver

Звездата от „Сексът и градът“ блести на корицата на зимното издание на списание New Beauty.

В интервюто си 56-годишната актриса и майка на две деца споделя повече за продължението „Просто ей така“ и за героинята си Шарлот, за огромния стрес, свързан с остаряването, за натиска на обществото върху всяка жена, особено когато тя е известна личност.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NewBeauty Magazine (@newbeauty)

„Изключително стресиращо е да остаряваш и да те сравняват с много, много, много по-младото ти Аз. В ежедневния си живот се чувствам добре, чувствам се страхотно! Здрава съм, силна съм, имам този малък тригодишен син и всичко е наред.

Но когато съм по телевизията, всяка частица от физическото ми същество се анализира. Това винаги е било много стресиращо и трудно за мен.“

Дейвис се връща назад към 90-те, когато сериалът беше тотален хит, а четирите актриси присъстваха във всяко списание, във всяка статия, всяка седмица.

Когато ставало въпрос за нея, авторите не пропускали да подчертаят, че има крушовидна форма на тялото. Каквото и да правела, колкото и да тренирала, разбира се, тя нямало как да промени фигурата си и начина, по който се пишели статиите. Хората просто обичали да я сравняват със Сара Джесика Паркър.

Самата Сара Джесика наскоро сподели в интервю за Vogue, че тя и колежките й са отнесли много критики за възрастта си и за начина, по който изглеждат в новите епизоди. И тук се ражда един очевиден парадокс – жената трябва да остане млада възможно най-дълго, на 50 хората очакват от нея да изглежда като на 30, а ако реши да го постигне с помощта на естетични процедури или хирургични интервенции, отново ще бъде обект на критики.

В тази връзка какво ли не се изписа за лицето на Кристин Дейвис...

Докато на Дейвис й е трудно да остарява пред очите на медиите и публиката, тя смята, че Синтия Никсън няма този проблем. Описва колежката си като човек, който е „много силен“ и „много наясно с таланта си“.

За себе си казва, че не е толкова уверена и че всъщност никога не е била. Една от причините са папараците, които не пропускат да те снимат, докато се храниш, докато говориш, докато правиш глупава мимика, дори когато паднеш. Има некрасиви снимки и после всички обсъждат косата ти, лицето ти. Това е част от индустрията и понякога е невъзможно да го игнорираш напълно.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by And Just Like That... (@justlikethatmax)

„Можете да спечелите само по отношение на това как се чувствате вие със самите себе си. Не можете да угодите на всички.“

Кристин споделя, че героинята й Шарлот и самата тя откриват по пътя много хубави неща като мъдрост, самоопознаване, богат житейски опит, които обаче вървят ръка за ръка неизменно с напрежението и стреса.

В справянето със стреса, свързан с остаряването, на Дейвис много й помага режисьорът на „Просто ей така“ – Майкъл Патрик Кинг. Той подкрепя актрисите и ги уверява, че никой няма да се опитва да върне на екран по-младите им версии. И на 55 Шарлот все още има своя стил, който имаше преди. 

Какъв съвет би дала Кристин Дейвис на по-младото си Аз?

„Откажи се от стреса! Той е просто загуба на енергия. Да тренирам, да практикувам йога, да ходя пеша, да тичам, да правя каквото обичам… всичко това е здраве. Поне за мен това винаги са били нещата, които работят и които ми носят радост. Имало е моменти в кариерата ми, в които тренирах, за да отслабна на определени места, но това не е здравословно, не е приятно и не е правилният начин на живот.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР