Лилия Маравиля: Характер и увереност бележат красиви щрихи по лицето

Лилия Маравиля е последната от петте звездни дами, които се включват в проекта „Моята тайна за увереност“ на любимата си козметична марка Biologique Recherche.

eva.bg 23 December 2021

Снимка: Слав&Хубен

Лилия Маравиля е от актрисите, от които не можеш да откъснеш очи, когато е на сцената или на екрана. Красива, харизматична, уверена, Лилия е последната от петте звездни дами, които се включват в проекта „Моята тайна за увереност“ на любимата си козметична марка Biologique Recherche. Той цели да отпразнува естествената красота и да покаже дамите силни, истински, с чисти и сияйни кожи след процедура. Щастливи сме да го реализираме заедно, защото срещите с такива личности са винаги удоволствие.

С изпълнението си във филма „Голата истина за група Жигули“ направо ни отвя. С ролите си в „Госпожа Министершата“, „Тирамису“, „Вечерята“, „Развратникът“ в театър „София“ и „Театър, любов моя“ в Театър 199 всеки път доказва, че двете й награди „Икар“ са съвсем заслужени. Театърът наистина тече във вените й, може би и затова Лилия започва с цитат от любима пиеса.

За красотата, за връзката между ума и сърцето, за каляването на характера и щастието и за онзи ключов момент, в който осъзнаваш, че трябва ти първо сама да се харесваш, за да се подреди всичко останало в живота ти, разговаряме с Лилия Маравиля.

Какво е за теб красотата?

Когато знаем за себе си какво искаме и накъде вървим, възрастта може да бъде само наш коректив!
Красотата приемам като нещото, което ме вдъхновява, което може да ме развълнува. Сещам се за думите на Дидро от пиесата „Развратникът“ на Ерик-Еманюел Шмит: „Светът е едно гигантско легло, скъпа моя, в което се блъскат и съединяват молекули съвсем произволно и случайно, абсурдна бъркотия... И най-внезапно насред целия хаос се появява една форма, нещо, което се организира и което притежава смисъл. Едно красиво лице, красиво тяло, красива статуя, красива фраза... То може да бъде и един красив живот. Обичам само красотата!“.

С грим или без грим си по-уверена в себе си?

Увереността не идва от грима. Мисля, че чувствата, светоусещането усъвършенстват най-добрия грим. Връзката сърце-ум показва най-красивите черти на едно лице. Ние се представяме пред света по начина, по който чувстваме.

Какво може да накара една жена да прегърне естествената си красота?

Усещането, че е жена. Че тя носи хармонията, силата и радостта да дава живот.

Красотата има ли възраст?

Не, разбира се! Всички сме подвластни на времето и това е голямо изпитание! Но когато знаем за себе си какво искаме и накъде вървим, възрастта може да бъде само наш коректив! Съобразяваме се с нея и я носим с достойнство. А това може да е много красиво!

А увереността в себе си? На 20, на 30 или на 40+ една жена се приема такава, каквато е, и престава да се нуждае от външно огледало (разбирай мнението на околните или вписването в определни стандарти и стереотипи)?

Когато разбрах, че най-определящото е аз сама да се харесвам, всичко ми се подреди.
На 20, на 30, на 40 и т.н. е различно. Имаш различно самочувствие, стремиш се към различни неща, но това е очарователно! Важен е пътят, по който вървиш. Ако той е стръмен, но ти не изгубваш стремежа да стигнеш върха, това калява характер и увереност. Няма как това да не бележи красиви щрихи по лицето ти!

Каква е твоята тайна да изглеждаш и да се чувстваш добре в кожата си, да имаш доверие на своето вътрешно огледало?

Колкото и да е странно, имах нужда от самочувствие. Да разбера коя съм, какво искам и как да избягам от това, че искам всички да ме харесват. Когато разбрах, че най-определящото е аз сама да се харесвам, всичко ми се подреди. Това не е лесна работа. Изисква се много труд и воля.

Женското самочувствие – кои според теб са най-големите митове?

Чисто сърце, хубави мисли и реална преценка за себе си.
Нямам представа, но знам едно със сигурност – жената е тази, която избира! Тя е приспособима, защото е в позицията на „слабия пол“, но в това е нейното предимство! Какво по-хубаво от това да те подценяват, а ти с усмивка, достойнство, борбеност и красота да печелиш, защото това са истински оръжия!

Би ли споделила твой личен ритуал, с чиято помощ постигаш хармония със себе си?

Чисто сърце, хубави мисли и реална преценка за себе си.

Любима бюти процедура/продукт, след които можеш да кажеш, че си като чисто нова?

Една процедура в студио на Biologique Recherche, един масаж и съм нов човек, до следващия път...

Избрала си за себе си Biologique Recherche. Защо? Какво повече ти дава тази марка?

Biologique Recherche много импонира на моята същност. Импонира ми с изискаността си, с уважението и грижата. Аз мисля, че в този живот трябва да имаме повече възможности да правим хората щастливи, а Biologique Recherche го прави!

На коя жена за последно направи комплимент за това, че сияе? На теб самата казвали ли са ти го и кога?

Възхищавам се на жени, които сияят! И това ме прави щастлива.
Аз не пестя комплименти, когато съм впечатлена. Човек на изкуството съм и се вдъхновявам от всичко красиво. Възхищавам се на жени, които сияят! И това ме прави щастлива. Едни сияят, защото носят нов живот в себе си и ще го дарят на света, други, защото са уверени и умни, трети, защото умеят да се грижат за себе си така, че да бъдат пример за подражание...

На мен ми го казват не само след процедури... А и когато съм щастлива...

Как би описала усещането да застанеш без грим пред обектива?

Аз съм свикнала да играя роли... Това не беше по-различно, но изпитах истинско удоволствие да застана пред обектива „без маска“. А и получавах непрекъснато комплименти колко добре изглежда кожата ми след процедура с Biologique Recherche. Дано и снимките бъдат приети от читателите ви по същия начин.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР