Лято по френски

Люба Вангелова 25 June 2021

Юние любов, защото ни носи надежда за дълго лято, нови приключения, вълнения, пътешествия и… нови козметични герои. Основният такъв през лятото е слънцезащитата. За никого вече не е странно да нанася такава всеки ден, независимо дали е на плажа или в града. И всички знаем как да избираме слънцезащитните продукти - да предпазват от UVA и UVB лъчите от слънчевия спектър (които причиняват изгаряне и състаряване на кожата), да хидратират, да са водоустойчиви, минималният SPF да е 30 и т. нат. Повечето слънцезащитни козметични продукти покрват тези критерии. Но въпреки това имаме любимци и предпочитаме да доверим здравето на кожата си именно на тях. Френската козметика Institut Esthederm за мен е този бранд.

Френски чар

Esthederm е като самите французойки - с особен чар, с неподвластна на времето естетика, с разпознаваем стил. Изобщо французойките притежават нещо, което ги отличава от всички, което на останалите жени по света им липсва, дори не могат да уловят какво точно е това, което превръща излъчването им в харизматично. Така е и с козметиката на Esthederm.

Но да се върнем на слънцезащитата. За да усетим от онзи неуловим чар на френския стил и да се настроим за лято, отскочихме до най-подходящата за това морска дестинация - хотел Вилартев Лозенец. Неслучайно избраната дестинация притежава всички характеристики на френския прованс - чист въздух, слънце, лозови масиви, атмосфера с отличителен интериор и детайли, феноменална кухня и уютно посрещане. В тази обстановка се запознахме с топ продуктите на Esthederm, които превръщат лятото в незабравимо.

Луксозен тен

Така изглежда за мен истинският изкушаващ слънцезащитен продукт - Institut Esthederm Suncare Oil е сухо олио за коса и тяло, което притежава “много висока слънцезащита” (както от марката предпочитат да обозначават степента). Всъщност е ясно, че предпазва от UVA/UVB лъчите, но и нещо повече. Патентованата технология за клетъчна защита Global Cellular Protection защитава ДНК на кожата от увреждане, предотвратява фотостареенето и активира естествения процес на пигментация. Това от своя страна осигурява изключителен тен - плътен, равномерен, сияен, интензивен и дълготраен. Вярвам разбирате какво означава това за женската кожа - така тя изглежда идеална! Сухото олио се топи по кожата, оставя копринен завършек и я прави кадифено нежна.

Още едно хубаво нещо е, че олиото прави същото и за косата. Продукт две-в едно. Подходящо е за всички типове кожа и за силно слънце (такова е по високите планини, в тропиците, около вода или просто при продължително излагане).

Удължава лятото

За да удължите луксозния тен, препоръчвам ви продукта-наслада, както аз го наричам - Tan Enhancing Lotion на Esthederm. Това е подхранващ лосион, който се нанася всеки път след излагане на слънце. Освен това повишава толерантността на кожата към следващата доза слънчеви лъчи. Удообно е, че може да се нанася върху кожата на лицето и на тялото.

Ефектът е незабавно успокояващ, а ако имате слънчево изгаряне, усещането за дискомфорт ще намалее значително. Ако се прилага в продължение на 4-5 дни след слънчево изгаряне, лосионът помага за възстановяването и за регенерирането на кожните клетки. Но най-приятното за мен е ароматът му - ухание на семена и треви. Затова го ползвам през цялото лято и дори през есента - пристрастяващ е.

Изобщо Institut Esthederm е френски козметичен бранд, който е на първо място сред любимите ми по много причини. Но най-важната е кожата ми - помага й да изглежда млада, подхранена, нежна, тонизирана винаги. Но и аз помагам за това - винаги ползвам клетъчна вода Eau Cellulair на марката. Знам, че знаете за какво говоря!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР