Крисия между момиченцето и младата жена

Израснала сякаш пред очите ни, Крисия е онова момиче, което знае как да обира овациите. По закона на успеха обаче след тях винаги надвисва сянката на непожеланото хорско мнение

Силвия Канин 27 August 2021

Снимка: disney

Родена на 1 юни, някогашната малка принцеса вече не е толкова малка. Някъде между красотата на детството и бурността на тийнейджърските си години тя открива своето ново професионално предизвикателство, или по-точно то я открива.

"Най-великото празнуване на принцесите“ е кампания на Disney, посветена на самоотвержеността, щедростта и приключенския дух на обичаните от малки и големи принцеси. Женската сила е почетена чрез музика, преживявания, както и с инициативи, в които се споделят историите на деца, проявили изключителна смелост и доброта. Крисия изпява българската версия на оригиналния сингъл на кампанията „Само днес“, който в Щатите е изпълнен от носителката на „Грами“ Бранди.

Disney работи и с неправителствени организации в различни страни в Европа, Близкия изток и Африка, за да откриe смели млади хора и да ги почете в приказната си колекция. Едно от тези „Деца на добротата“ е 7-годишната Ема от България, която използва жестомимичен език, за да разказва истории. Ема заедно с обучители на глухи участва в създаването на видеосъдържание, което повишава осведомеността и популяризира значението на жестовия език за глухите деца и младежи у нас.

Крисия, как си днес? Къде те откриваме?

Чувствам се чудесно, благодаря! Откривате ме в Разград, където си почивам, когато не съм ангажирана с пътувания и участия. През останалото време пътувам между Варна, където уча, и София, където работя върху проекти.

Какво е усещането да си в период от живота, в който си някъде между млада жена и момиче?

Доста объркващо, с много въпроси, на които се опитвам да открия отговори. За мен това е момент на преоткриване на себе си и опознаване на света. В такъв етап от живота човек вижда всичко през различни очи и гледната му точка много се променя.

Очакват ли хората от теб винаги да останеш дете?

Сигурно има хора, които винаги ще ме възприемат като детенцето, което бях, когато за първи път излязох на сцена. Но на всички ни се налага да пораснем и да преминем в следващия етап от живота, където ни очакват нови изненади. Сега съм едно пораснало дете, което посреща всяко следващо приключение със също толкова голям ентусиазъм и интерес, колкото и малката Крисия!

Как се справяш с проблемите на тази възраст?

Не мисля, че трябва да се фокусираме върху проблемите или да се оплакваме. Винаги ще има пречки, но аз не ги наричам проблеми, а уроци. Просто вече съм разбрала, че колкото повече пораствам, с толкова по-сложни и трудни неща ще ми се налага да се справям и ще мога да науча нещо ново от всяко от тях.

Разкажи ни как стана част от „Най-великото празнуване на принцесите“?

Получих предложението съвсем неочаквано. От екипа на Disney се свързаха с мен и ми разказаха за този прекрасен проект. Споделиха ми, че са се спрели на мен за изпълнението на новия сингъл в България, и много се развълнувах. Това е изключително голяма чест, да бъда оценена и избрана от хора на такова високо професионално ниво!

Какво е посланието зад „Само днес“ за теб?

Според мен песента, както и кампанията носят посланието за важността на смелостта и добротата, които трябва да се стремим да носим в себе си и да вдъхновяваме в другите. Песента е изпълнена с емоция и енергия, които биха накарали всеки да се усмихне и да посреща новия ден с положително чувство.

Може ли всеки да носи корона?

Короната е красива и бляскава, но понякога може да бъде и тежка! Всеки, който се бори и иска, има смелостта и силата, може да я носи!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР