379 ДНИ, или летоброенето на една любов

Нумероложката Милена Иванова написа книга за своя рицар Милен Цветков

Краси Генова 05 June 2021

Снимка: личен архив

Съдбовната им среща се случва в студиото на телевизионното предаване „Часът на Милен Цветков“, където тя е негов гост. Датата е не по-малко знакова и събира няколко единици – 1.11.2016 година. Следва дълъг период на ухажване и Милен и Милена се превръщат в романтична двойка. Тя е специалист в разгадаването на кодовете на житейските числа, а той преследва идеалите си за справедливост и гражданско общество в телевизионния ефир и извън него. Любовната им история, напомняща филмов сюжет, трае кратко и приключва трагично – на 19 април 2020 г. популярният телевизионен водещ загива в жестока катастрофа.

Автомобилът му, спрял на червен светофар, е пометен от джип, движещ се с превишена скорост. За смъртта на любимия си Милена узнава от онлайн новините. И животът й започва да тече на други обороти. Споменът за дните си с Милен тя съживява в книга, с която отбелязва годишнината от смъртта му. „379 дни с Милен Цветков“ от каталога на издателство „Книгомания“ е написана под редакцията на журналиста Георги Тошев и е мостът между двата живота на Милена – с Милен и без него.

Как измина годината след катастрофата за вас?

Разделям живота си на две – преди Милен и след загубата му. За всеки от нас има важни хора и събития, които преобръщат живота ни. За мен срещата с Милен е съдбоносна. Защото е любов, чрез него аз успях да се почувствам пълноценна, обичана, необходима. Катастрофата е миг, който ме беляза завинаги. Не съм следовател и не мога да говоря за разследването.

Когато раздялата е внезапна, имаш чувството, че почти нищо не сте успели да си кажете. Болката остава, но съм благодарна за всеки миг от тази любов.
Единственото, което ми остава, е да вярвам в справедливостта. В живота ми зейна пропаст и самота. Има неща, за които трудно се говори. Липсата на любимия човек е ситуация на безтегловност. Полагам усилия да продължа да живея. Физически без Милен, но с него в сърцето си. Улавям се, че се питам какво би казал той за дадена ситуация, какво би ме посъветвал. Милен беше не само моя любов, но и партньор. Спътник в живота ми.

Негови близки ви упрекнаха в търсене на медийна известност, а тази книга най-вероятно ще добави още към искрите. Какъв е отговорът ви?

Всеки има право на гледна точка към събития и личности. Аз знам истината. Тази книга е памет. Искам да не забравяме Милен. Книгата е терапия за мен. Опит за справяне с мъката. Личният ми избор да споделя и да покажа Милен извън телевизионното студио. Мъчителен процес на спомняне, на преживяване на моите 379 дни с него. Защото той беше различен от публичния си образ. Беше чувствителен човек. Не искам след катастрофата да остане само купчината ламарина. Милен е личност, за която трябва да се говори. Не съм писател. Нямам претенция, че съм написала биографията на популярен журналист. Аз съм част от нашите 379 дни любов. Имам право да говоря за това, нали?

Какво спестихте и какво – не, на страниците?

Книгата е личен разказ от първо лице за важна среща в живота на една жена. Написаното е допускане в живота на двама души, които се обичаха. Книгата е за любовта. И паметта.

Какво ви накара да повярвате, че Милен е вашата любов?

Разказала съм подробно за запознанството ни, за трудния път, който и двамата извървяхме, за да се случи любовта ни. Книгата е вид надежда, че рано или късно хората се намират. И знаете ли, няма значение колко дълга ще е една любов: важно е тя да ви се случи. Надявам се книгата да даде надежда за тези, които все още не са преживели голямата си любов. Никога не е късно, повярвайте!

Предизвикателен, дързък, на моменти арогантен, саможив, особен – как продължава списъкът с определения за Милен Цветков?

Милен има много лица. Думите, с които го определяте, описват вашата представа за него. Моята е различна. Когато го срещнах, опознах и допуснах до себе си, видях други неща у него. Милен е сложна личност. И дързък, и раним. Хулиган и романтик. Сложните личности ни привличат точно с тази разноликост.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР