Чийзкейк с лайм

Превърни приготвянето на десерти в удоволствие, това е посланието на Даниела Динева в книгата й „С любов към десерта“. Пригответе рецептата и се потопете в сладкия свят на това усмихнато и лъчезарно момиче

Даниела Динева 30 May 2021

Даниела Динева присъства повече от 10 г. в онлайн пространството като автор на един от най-популярните и харесвани кулинарни блогове у нас – Cooks and Bakes. Представяме ви рецепта за чийзкейк с лайм от книгата й „С любов към десерта“.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ОСНОВАТА:
160 г смлени с блендер бисквити
100 мл разтопено масло
50 г (1/2 ч. чаша) кокосови стърготини
ЗА КРЕМА:
300 г крема сирене
150 г пудра захар
настъргана кора от 1 лайм
сокът от ½ лайм
1 ч.л. ванилия
250 мл животинска сметана с 30% масленост
ЗА ДЕКОРАЦИЯ: резени лайм, настъргана кора лайм, листенца мента



Приготвяне на основата:

1. Натрошете бисквитите с помощта на блендер или ги сложете в здрав плик и ползвайте точилка, като ги притискате, за да станат на парчета.

2. Разтопете маслото, добавете кокосовите стърготини и бисквитите и разбъркайте добре.

3. Подгответе формата, като намажете дъното и страните с кубче студено масло. Изсипете бисквитената основа, притиснете добре, оформете борд с височина около 2 см по страните, като използвате ръцете си или като притиснете сместа с чаша. Приберете в хладилник.

Приготвяне на крема:

1. В купа разбъркайте крема сиренето с пудрата захар с миксер или само с шпатула. Към тях добавете настърганата кора от лайм, сока от половин лайм и ванилията.

2. В друга купа разбъркайте с миксер течната студена сметана до твърд връх и пухкавост.

3. Объркайте двете смеси с помощта на шпатула и изсипете върху основата. Покрийте с фолио и оставете да се охлади за 8–10 часа или за една нощ в хладилник.

Преди поднасяне украсете с резени лайм, кора от лайм и листенца мента.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР