Ал Пачино на 81

25 April 2021

Снимка: getty images/guliver

"Първият ми хонорар беше сандвич и мартини. Чувствах се богат“ – спомня си един от най-великите актьори на всички времена Ал Пачино, който днес става на 81 години!

„Понякога след работа мама ме водеше на кино – разказва актьорът. – Беше като да отиваме на среща. На следващия ден самотните ми игри изглеждаха още по-безкрайни. И в един момент започнах да разказвам на баба ми филмите от предишната вечер, да играя всичките роли в тях. После включих към публиката и две глухи лели, с които прекарах цяла година“, спомня си още той за началото на голямата страст в живота му – киното.

Никому неизвестен, Пачино отказва 11 филма преди да изиграе първата си роля на 29 години – в лентата „Аз, Натали“. Обявяват го за обещаващ млад талант. Следващият му филм е „Паника в Нийдъл Парк“. Играе наркозависим.

В тази роля го забелязва Франсис Форд Копола и го кани за Майкъл Корлеоне в „Кръстникът“. И не само го кани, но и настоява пред филмовото студио и продуцентите да изберат точно Ал Пачино. За ролята се коментират още Робърт де Ниро, Робърт Редфорд, Уорън Бийти и Джак Никълсън. „С мен приключи ерата на красавците“ – смее се Пачино, койтоможе да бъде учител и учебник за всички, които искат да се научат да бъдат актьори.

Повече за живота му и трудностите, през които е минал по пътя към славата, може да прочетете тук - Ал Пачино - граната с освободен предпазител.

Работил съм над толкова много филми и толкова различни герои и характери, че понякога ми е трудно да си спомня самият аз кой съм.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР