Coffee Fellows вече на ул. Витоша 52

eva.bg 15 April 2021

Компанията Coffee Fellows е основана в Мюнхен през 1999 г. като семеен бизнес от Катрин и Стефан Тюес. Много хора се учудват, че Coffee Fellows е немска концепция, но точно това, заедно със семейното управление, е в основата на техния успех.

Седалището на германската верига кафенета се намира в Unterföhring. В момента Coffee Fellows като франчайзодател управлява над 230 кафенета в Германия и Европа. Висококачествените кафе специалитети (10 на брой), сред които и летните специалитети ледено капучино, ледено макиато, фрапиато, както и традиционно приготвените бейгъли с пуешко, авокадо, сьомга, сирена се нареждат на първо място като основни продукти на бранда.

В допълнение към първокласното кафе-удоволствие, Coffee Fellows привлича с модерно и уютно обзавеждане, отговарящо на мотото „Чувствам се като у дома“.

С грижа за околната среда компанията Coffee Fellows следва принципите на устойчива политика за социална и икономическа отговорност. В основата на нейната ценностна система е избягването на пластмасовите отпадъци: всички чаши, в които се сервира кафето Coffee Fellows, са без пластмаса и са 100% компостируеми. Те санапълно биоразградими след 26 седмици при температурни условия 20-30 ° C.

Компанията стриктно следва „зелените“ стандарти за кафе индустрията: директно закупуване на кафените зърна „Арабика“ от местни производители в Танзания, като изгражда дългосрочни и стабилни отношения и показва трайна социална отговорност за развитието на малките производители на кафе.

Води се от пълна прозрачност на произхода на кафето и условията на работа по цялата верига от полето до чашата. И всичко това с голяма доза страст до последната капчица кафе.

Coffee Fellows подкрепя идеята за съзнателното хранене. Според компанията то не трябва да означава отказ, а баланс. Например, можете да започнете деня с многозърнест бейгъл, богат на фибри, прясно изцеден сок или шот от джинджифил, лимон, ябълка, портокал и куркума.

От време на време, обаче, можете да направите и нещо добро за душата си, наслаждавайки се на горещия шоколад или неустоимите сладкиши като мъфини, брауни, торти и прясно изпечени кроасани, перфектно подхождащи към чаша кафе. Също така клиентите на бранда могат да се насладят на внимателно подбрано разнообразие от био чай под собствената марка „The T“ на Coffee Fellows, който съдържа изключително висококачествени и екологично обработени съставки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР