Back to basics

Пътят към красотата минава през базовите масла

Невена Дякова 15 April 2021

Знаете ли кое е общото между Клеопатра, Джулия Робъртс и София Лорен? Не, не е обожанието на мъжете, нито Рим, нито красотата… Освен ако, разбира се, не отнесем последната към един древен като света базисен продукт – зехтина, на който и трите са дълбоки поклоннички. Тази съставка, асоциирана от мнозина единствено с кулинарията, е всъщност ключ към хубост и свеж вид.

Базово масло с изключителни антиоксидантни свойства и богато на витамин E, зехтинът е незаменим продукт, който подхранва косата ни в различни рецепти за маски, хидратира кожата ни (вместо нощен крем или такъв за околоочен контур, б.р.) и запазва свежия й вид.

Носителката на „Оскар“ София Лорен може да ви говори с часове за приложението му във всекидневието си. В диетата й присъстват поне 2 лъжици зехтин дневно, други 3 София добавя към водата, когато си взима вана. За ефекта и значимостта на базовите масла ще ви разказва надълго и Милена Иванова – един от малкото клинични ароматерапевти в страната ни, благодарение на която немската марка ароматерапевтични продукти с изцяло биопроизход Oshadhi са вече в България.

В портфолиото на предлаганите от Милена и екипа й продукти влизат набор от базови масла, защото те „са храна за кожата, чисти, без примеси, студено пресовани био или извличани от диво растящи растения и най-важното, не съдържат пестициди и други химикали, с които се третират земеделските култури - точно толкова вредни за кожата, колкото и за стомашно-чревния ни тракт“.

За читателите на EVA експертът ароматерапевт представя 3 от базовите масла с антиейдж ефект, на които всяка жена може да разчита за бюти ритуалите си. Ето кои са те и как точно съдействат на нашата програма „Красота“.

Аргановото масло се извлича от ядките на едноименното дърво, което се отглежда най-вече в Мароко в почти пустинни условия. Процесът на добива му е сложен и продължителен, включва много ръчен труд, което прави маслото още по-ценно. Арганът е чудесен продукт в грижата за косата и кожата, особено в по-зряла възраст, поради силните си антиейдж ефекти - възстановява еластичността, хидратира и й придава младежки тен. Важно е да се отбележи още, че не омазнява и не запушва порите, богат е на витамин Е и мастни киселини, което го прави полезен при третиране на различни кожни проблеми. 

Маслото от пореч е богато на гама-линоленова киселина – отлична антиейдж съставка в грижата за кожата, особено подходяща за нощна употреба. Високото съдържание на фитохимикали съдейства за противовъзпалителния ефект на маслото, подобряващо състоянието на ставите и съединителната тъкан. Благодарение на антиоксидантните си свойства - следствие от наличието на ферулова киселина в състава му, то стяга и тонизира с лекота кожата, като не оставя мазен финиш върху нея. Единственото изискване е да го съхранявате в хладилник!

Маслото от вечерна иглика (свещица) също е богато на мастни киселини, а високото съдържание на гама-линоленова киселина го превръща в перфектно средство за поддържане на здрава и красива кожа. Подхранващо, успокояващо и хидратиращо, това масло възстановява баланса на зрялата кожа, тъй като се абсорбира лесно от нея. Помага още при състояния на безпокойство и депресия, редуцира безсънието, което също оказва отражение върху качеството ни на живот и респективно върху добрия външен вид на всяка от нас. Съхранява се на сухо и тъмно място!

Пълната селекция от базови и етерични масла може да намерите на www.oshadhi.bg

Ако все още не разполагате с дифузер, разгледайте специалната оферта на Oshadhi:

 

Презареждане (дифузер, 2 синергии + 1 подарък)

https://www.oshadhi.bg/products/specialna-oferta_prezarezhdane

Дифузер Cool Breeze

https://www.oshadhi.bg/collections/difuzeri/products/difuzer-cool-breeze

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР