Антивирусна защита от природата?

Да, отговорът идва с ефективните, но малко познати приложения на ароматерапията и етeричните масла

Невена Дякова 07 November 2020

Снимка: oshadhi.bg

Началото на есента предлага първите по-резки температурни амплитуди, към които организмът ни обичайно реагира с болно гърло, а понякога с температура, втрисане и по-сериозни симптоми.

Този септември се сблъсках с първата за сезона простуда, а хремата от нея лекувах до съвсем скоро. Изтощена от постоянната употреба на спрейове за нос, в комбинация с други медикаменти, реших да опитам така препоръчаното от различни приятели действие на етеричните масла.

Сдобих се с дифузера Cool Breeze от oshadhi.bg който допринесе не просто за една по-ароматна атмосфера в апартамента, но спомогна значително за подобряване на дишането ми през носа. От опит установих и, че с различни блендове масла, или т.нар. синергии, всеки от нас може да добави допълнителен нюанс защита за организма, без да натоварва тялото си с излишна химия. Усилването на имунитета е задача №1 за всеки към момента, а ситуацията, в която се намираме, уви, често ни замисля какво и как да подобрим в ежедневните си навици.

Най-общо, съществуват два подхода към сезонните заболявания. От една страна - елиминирането на нежеланите вируси и бактерии, след като се опитат да превземат домакина си (т.е. нашето тяло), а от друга – превенцията, и усилването на имунитета. Именно предварителната грижа и подкрепа увеличава капацитета на тялото да се справя по-бързо и ефективно с нежеланите „гости“.

Чудото на ароматерапията, която открих наскоро, е, че всяко етерично масло, със своето голямо разнообразие от биохимични съединения, има повече от едно действие. Това означава едновременно изцеление на различни компоненти на нашите тяло, ум и емоции.

Нещо повече, етеричните масла могат да помогнат за детоксикация на организма и за усилване на съпротивителните му сили. Именно преходните сезони като есента и пролетта са критични моменти за нашата защитна система. Освен добрият сън, физическата активност, разнообразната и качествена храна, позитивните мисли и емоции също влияят благотворно на организма ни.

Многобройни учени и лекари сравняват в своите публикации предимствата на това, което наричат „еубиотичен“ подход на клиничната ароматерапия (напр. Price & Price, 1999:64-65) пред алопатичния или антибиотичния подход на западната медицина. Автори като Прайс и Прайс описват молекулите на етеричните масла като про- и еубиотични, а не антибиотични, с други думи, агресивни към микробите, но безвредни за хората. Те изтъкват комплексното въздействие на ароматните молекули върху микроба, средата и имунната система като цяло в сравнение с изключително ограничените и тясно специализирани антимикробни свойства на синтетичните препарати с техните многобройни нежелани странични ефекти.

Ето и няколко синергии, с които специалистите от Oshadhi препоръчват да започнете своята антивирусна защита от природата:



Пречистване
Съдържа: етерични масла от жълт лимон, сладък портокал, лицеа (Виетнам)*, евкалипт глобулус*, розмарин (цинеол)*, лимонова трева*, салвия, полска мащерка*, карамфил (стебло);

Дишай дълбоко
Съдържа: етерични масла от лавандула (спика), евкалипт глобулус (Испания)*, лавандин сладък супер*, мирта, майорана дива*, лавандула (Матерон, Франция), хисоп (цинеол)

Освободи стреса
Съдържа: етерични масла от лавандула, горчив портокал, сандалово дърво, равинтсара, лавандин, жълт лимон, амирис, бензое, цитратна мента;

*от био земеделие


Ако все още не разполагате с дифузер, разгледайте специалната оферта на Oshadhi:

Имунна сила (дифузер, 2 синергии + 1 подарък)

Дифузер Cool Breeze

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР