Ревнувам от косата си

Люба Вангелова 12 April 2021

Да обичам косата си е неразривна част от обичта ми към мен самата. Косата ми изживява емоциите ми заедно с мен - скубя я, въртя си я между пръстите, дърпам я, разплитам я припряно, приглаждам я. Както психологът се грижи за това да съм в мир с емоциите ми, по същия начин шампоанът се грижи за косата ми. Затова го избирам не просто прецизно. Избирам го според състоянието на косата, според сезона, и, разбира се, в избора участват и емоциите ми.

Знаете ли, че шампоанът за мазна коса може да увреди сухата, а този за нормална не се справя с почистването на коса от смесен тип? До тук добре. А какво да правите, ако освен с типа на косата си трябва да се съобразявате и с проблем като пърхот? Не става с подстригване – изсушаването и стилизирането също не прикриват белите прашинки. Шапката е вариант само за специфични случаи. Остава грижата, но такава, която работи.

Сега се замислете има ли шампоан за третиране на коса с пърхот, от който сте били доволни истински и веднага. Това е и моята идея - предлагам ви точно такъв: TEO Expert.

Типът на кожата на главата - това е първият признак, според който трябва да избирате шампоана за коса. За нормален скалп не се изискват съставки за дълбоко почистване. Мазният скалп не обича продукти със сулфати и предпочита шампоан с балансиран състав. А за сухата кожа е подходящ хидратиращ шампоан с успокояващи съставки. Какъвто и да е вашият скалп, в линията TEO Expert има подходящ продукт.

Силата на трите билки

Серията включва шест шампоана, сред които и такъв специално за мъже. Общото между шампоаните TEO Expert е формулата им - тя е основният ключ към ефективността им. Разработвана в продължение на пет години след продължителни тестове и проучвания съвместно с международни лаборатории, формулата съдържа три лечебни билки - коприва, бреза и бял бор. Този комплекс е разработен за целенасочено справяне с петте симптома на пърхота: прашинки, сух или омазнен скалп, сърбеж, зачервяване, парене и дискомфорт. Копривата с целия си набор от витамини и минерали, подхранва косъма и стимулира растежа му. Белият бор помага за балансиране на себума в кожата и действа тонизиращо на скалпа, добавя и усещане за свежест. За успокояване на сърбежа помага брезата - екстрактът намалява лющенето на скалпа и предотвратява повторната поява на пърхот.

Две решения за нормална коса

Освен че помага за отстраняване на пърхота, билковият комплекс във формулата прави косата мека, гъвкава, с блясък и енергия. Затова в различните моменти от месеца или в различните ситуации, избирам шампоан за различните нужди на косата ми. Но най-често ползвам Strength & Shine за нормална коса - с него тя запазва хидратацията си и има блясък. Ако се налага често да мия косата си, използвам Purifying 2-в-1 шампоан и балсам за ежедневна употреба, който почиства скалпа, но щади косата. Това са двата шампоана TEO Expert, подходящи за моя тип коса.

Още TEO Expert помощници

За мъжете е ясно - шампоанът за тяхната коса е важно да е почистващ, тъй като за мъжката кожа е характерно повишено отделяне на себум. MEN Anti-Hairfall помага срещу косопад, хидратира скалпа и оставя усещане за свежест.

По-трудно е със сухите коси, които се борят с пърхот. За тях е Repair & Protect - този шампоан подсилва и хидратира косъма отвътре, но едновременно подхранва кожата на скалпа и балансира отделянето на себум.

Спасителят за мазна коса с пърхот е шампоанът Fresh & Care - балансира себума по скалпа, почиства го в дълбочина, тонизира го и го освежава, а косата оставя мека и подхранена. Ако се чудите кой точно шампоан е за вашата коса, изберете Shine & Vitality - това е 2-в-1 балсам и шампоан и е подходящ за всеки тип коса.

Не познавам жени, а и мъже, които да не искат косата им да е жива, блестяща, силна. И когато открия подходящ продукт, който постига това, което обещава на етикета, го споделям и стискам палци повече хора да се насладят на косата си, както аз на моята. А удоволствието любимият човек да зарови носле в косата ти и да се остави на мекотата и нежността й е неустоимо, но понякога ме кара да изпитвам истинска ревност.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР