Петъчно момиче: Яна Николова

5 въпроса за съвършения уикенд към една дебютираща певица, която си заслужава да чуете

Лилия Или_Ева 02 April 2021

Дебютната песен на 21-годишната певица Яна Николова се появи в края на март, на връх рождения й ден. Яна е автор на текста и музиката. Хрумват й една нощ. Записва ги и на следващия ден ги пуска на баща си Славчо Николов от Б.Т.Р, който прави инструментала и аранжиментът, заедно с Алекс Нушев. „Песента е за връщането към себе си след раздяла, за преодоляването на нуждата от другия – разказва Яна пред eva - и за зависимостта, която се получава между двама души, може да бъде пагубна.“

Яна учи в класа на Лили Абаджиева в театралния колеж „Любен Гройс”. Описва себе си като мечтателка, въоръжена с много търпение, постоянство и готовност да работи. Мечтае да може да живее от създаването на изкуство, както в театъра и киното, така и в музиката. Най-важните неща на този етап от живота си е научила от родителите си, от баща си - че за да смееш да искаш шансове от съдбата, трябва винаги да си подготвен за тях и е хубаво да не спира да се учи и да работи върху себе си, от майка си - че стига да поискаш нещо с цялото си сърце нито „количеството талант”, нито каквито и да било други обстоятелства ще те спрат да го постигнеш, но и се иска смелост.

Съвършеният уикенд за теб е

В момента си мечтая за планина. Някъде, където да е тихо и да мога да се разхождам сред природата, но няма да откажа и един дъждовен ден.

Три неща, които ще направиш този уикенд

Ще имам лекции, ще репетирам откъси по Чехов и ще се видя с приятелите ми.

Три неща, които няма да направиш този уикенд

Да си почина, да се наспя и сигурно да свърша достатъчно работа, винаги ми се иска да е повече.

Какво закусваш през уикенда

Каквото и по принцип – нещо сладко. Може да е кроасан, или бисквитки, но да е със захар. Холът ни гледа към Витоша, така че това е гледката ми, а музиката, която слушам сутрин, най – често е за медитации, или нещо ново, което е излезнало и ме вълнува.

Какво четеш, какви филми или сериали гледаш, каква музика слушаш през уикенда

В момента чета разказите на Чехов. Иначе имам цяла библиотека с книги, която ме чака. В последно време най–много ми допадат филмите на Тарковски, Дейвид Финчър и Костурица, но винаги ще са ми любими и тези на Чаплин и Спилбърг. Сериали отдавна не съм гледала, но Twin Peaks на Дейвид Линч, заедно с някои от новите като DARK много ги обичам. Безкрайно много фаворити имам в музиката. Led Zeppelin, Arctic Monkeys, Тейлър Суифт и NF са ми най-любими напоследък.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР