Кралска надпревара

Видимо, че каквото и да правят Меган и Хари, двамата успяват да разгневят британската нация и най-вече – кралската фамилия. Затова не е учудващо, че двамата отхвърлиха каквато и да е възможност за връщане във Великобритания.

eva.bg 23 February 2021

Снимка: Getty Images

Вярвате или не, през последната седмица отношенията на Меган Маркъл и принц Хари с кралската фамилия се влошиха още по-драстично. Преди броени дни те окончателно изгубиха своите патронажи и военни назначения, които бяха „върнати“ на кралица Елизабет II.

Херцозите на Съсекс се надяваха да продължат част от кралската си дейност дистанционно, но Нейно Величество отхвърли подобна възможност:„Ти работиш за монархията, а не тя за теб. Когато си неин член, или си вътре, или си вън“, казва Елизабет на своя внук, увещавайки го, че кралските особи не могат да бъдат разкъсвани между две държави. Това поне издават вътрешни източници пред британските медии.

Но още нещо подклади огъня допълнително. Цял свят очаква ексклузивното 90-минутно интервю на Меган и Хари на седми март, което те ще дадат в шоуто на Опра Уинфри.

Оказва се, че двамата не са искали одобрението нито на кралицата, нито на когото и да било от членовете на фамилията за тази изява. Не е обсъждано какво могат да говорят и какво не. Много експерти твърдят, че разговорът с Опра ще бъде с мащаба на интервюто на принцеса Даяна за BBC през 1995 г., когато тя споделя тежки истини за живота си в кралското семейство и скандализира света.

Вероятно тъкмо от това се бои кралица Елизабет. Затова тя организира публична изява, която ще изпревари интервюто на Меган и Хари.

На същия ден (седми март), няколко часа по-рано, кралицата, заедно с принц Чарлз, Камила Паркър-Боулс, принц Уилям и Кейт Мидълтън ще се появят в програмата BBC1, за да честват Общността на нациите (Commonwealth Day)– празник, честващ сътрудничеството между независими държави, които са били част от Британската империя и днес си сътрудничат политически и икономически. „Ще видим двете лица на кралската служба! Кралската фамилия ще говори по реално важни въпроси, а семейство Съсекс ще разказват как са обзавели къщата си в Калифорния. Ето къде е разликата!“, пишат британските таблоиди с критичен тон.

Не знаем докъде ще доведе тази „кралска надпревара“, но е видимо, че каквото и да правят Меган и Хари, двамата успяват да разгневят британската нация и най-вече – кралската фамилия. Затова не е учудващо, че двамата отхвърлиха каквато и да е възможност за връщане във Великобритания.

1 КОМЕНТАР
1
..
23 February 2021, 15:56

Ех, не я оставиха на мира тази Меган! Избяга в щатите и още й следят всяка стъпка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР