Елизабет II окончателно отлъчи Меган и Хари от кралската фамилия

„Ти работиш за монархията, а не тя за теб“, казва Елизабет на принц Хари

eva.bg 21 February 2021

Снимка: getty images

Меган Маркъл и принц Хари скъсаха окончателно с кралската фамилия. Бъкингамският дворец пусна изявление, в която се разкрива, че херцозите на Съсекс губят своите патронажи, както и военни назначения, които се връщат обратно на кралица Елизабет II.

Когато Меган и Хари абдикираха от кралските си задължения в началото на миналата година, те искаха да продължат някои от своите кралски ангажименти и служби към короната, макар и от САЩ. Целта им бе да станат финансово независими. Година след тази стъпка, те имаха възможност да преразгледат плановете си. Видимо обаче херцозите нямат намерения да се връщат на Острова.

Бъкингамският дворец отхвърли възможността за кралска служба извън Великобритания. Според вътрешни източници това, което е обидило Елизабет, е че Меган и Хари настояват, че кралската служба може да бъде по-гъвкава и да се извършва от дистанция.

„Още от самото начало Нейно Величество бе категорична, че Меган и Хари не може да са разкъсани между двете държави. Тя никога не е одобрявала тази идея. Това не е методът на монархията“, споделя вътрешен източник, който добавя, че Елизабет е казала на своя внук: „Ти работиш за монархията, а не тя за теб. Когато си неин член, или си вътре, или си вън“.

Напрежението в британската кралска фамилия е огромно, особено след като Меган и Хари разкриха, че ще дадат 90-минутно интервю в шоуто на Опра Уинфри на седми март. Британската нация никога не е одобрявала опитите на херцозите на Съсекс да променят правилата на кралския етикет и традиции. И този път не е изключение. Опитите за договаряне на компромисен вариант само разгневиха гражданите на Великобритания. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР