Патрик Хюсингер за „Забравена“

Премиерата на третия сезон е на 16 октомври по AXN и ще се излъчва всеки петък от 22:50

16 October 2020

Снимка: axn

Третият пореден, изцяло заснет в България сезон на „Забравена“, ще зарадва феновете си с премиера по канала собственост на Sony Pictures Television - AXN. Сериалът е продукция на Bizu Productions, в партньорство с Amazon Studios и студията на Sony Pictures Television - Gemstone. За новия сезон към екипа се присъединява и Уил Паско („Демоните на Да Винчи), като изпълнителен продуцент и шоурънър. Джоф Бел („Kingsman: Тайните служби“) и Жозет Саймън („Жената чудо“) са новите членове на актьорския състав.

В главната роля и изпълнителен продуцент на „Забравена“ е известната в България от сериала „Касъл“ Стана Катич, която тук е в ролята на агента от ФБР Емили Бърн. Новият сезон започва три месеца след финала на драматичните събития от сезон 2 с Емили, чието отстраняване от служба във ФБР приближава своя край, както и огромните усилия, които полага, за да бъде възможно най-добрата майка на сина си.

Патрик Хюсингер се завръща и в този сезон в ролята си на бившия съпруг на Катич – специален агент Ник Дюран. Ще видим отново и Нийл Джаксън, Матю Ле Невез, Наташа Литъл, Пол Фрийман и Патрик Макали.

Ето какво сподели Патрик Хюсгер за третия сезон на „Забравена“:

Първи мисли за трети сезон?

Направо не ми се вярва, че и трети сезон вече е факт! Това е първият ми сериал и аз съм безкрайно благодарен, че хората ни гледат и ни харесват, и че имаме възможността да продължим да разказваме нашата история. С радост бих сложил началото на този разговор като споделя, че трети сезон е най-добрият сезон досега! Положихме доста усилия с колегите и направихме една голяма крачка напред, което всъщност си бяхме поставили за цел.

Какво е различното в Ник този сезон?

Както ще видите, този сезон героят ми Ник е отвлечен, което се оказа много, много забавно за мен, защото екшън сцените са много повече и аз трябваше да науча много за каскадите. В годините на моята кариера, винаги сам съм си правил каскадите, до последния фрейм до този момент, докато се случи така, да не успея да се справя с няколко и да ползвам дубльор, но пак смело мога да заявя, че почти всичко, отново съм направил сам. И така, в този сезон трябваше да правя каскади, да бъда отвлечен, да съм в плен и да премина през психологическия процес, който пленниците преживяват и всичко това беше толкова забавно! Толкова съм благодарен за възможността да изследвам възможностите си като актьор, вместо да седя затворен във ФБР.

Разкажи ни за развитието на Ник Дюран.

Този сезон имах много специфично пътешествие с моя герой, което според мен е уникално - мисля, че пътуването на всички е винаги уникално. В този конкретен случай и трите сезона като че ли отразяват пътуването ми като човек, това в кожата на Ник, и отделно пътуването ми като актьор. Това са три много различни неща. Като човешко същество, знаете ли, една от най-големите радости, която получих от шоуто, освен, че имам пари за първи път в живота си е, че научих толкова много по време на снимките. Аз съм дете от работническо семейство, което всъщност никога не е имало възможност да развива в себе си някои наистина страхотни социални умения, каквато много мои приятели имаха, когато бяха на двадесет. Само през последните три години заради участието ми в„Забравена“, научих страшно много за себе си и за всичко, което ме заобикаля, научих и продължавам да се уча как да бъда най-добрата версия на себе си не само в живота, но и на снимачната площадка.

А относно Ник и Емили?

Още след края на първи сезон знаехме, че дори ако ще правим традиционно телевизионно шоу, в което чакаме двамата главни герои да се съберат, това няма да е след първи сезон. Но продължихме да говорим за това и си спомням разговора, в който обсъждахме: „Хей, вижте, определено можем да съберем тези хора, но това би направило всяко телевизионно предаване. Какво, ако създадем брак, базиран на взаимно уважение и състрадание, труден и сложен, в който тези двама души вече не са заедно, но искат заедно да отгледат детето си и какво всъщност означава да обичаш сина си." Женени с обща цел. Ето как можем да осигурим и предложим най-добрия живот на това прекрасно човешко същество, нашия син Флин. Така че двамата инвестираха точно в тази връзка тази година и в крайна сметка намериха начин да изградят комфортен дом, изпълнен с грижа и уважение.

Какво мислите за смъртта на Алис?

Първото нещо, което си помилих,когато чух, че Алис ще умре беше: „Господи, Кара Теобалд няма да се навърта наоколо повече!“, защото тя е великолепна, прекрасен човек е и аз я обичам до смърт! Това е кратката версия. Дългата е, че когато чух, че Алис трябва да умре си помислих: „Господи, защо толкова талантлива актриса, толкова полезен герой за историята ни трябва да умре? Защо ако ще трябва да убиваш някого, той трябва да е толкова прекрасен, колкото Кара, защото наистина дълбоко се натъжавам само от мисълта, че няма да я виждам всеки ден на снимачната площадка.“

Как намирате баланса между действие и емоция?

В историята на киното има не един пример, как двете се съчетават по най-добрия начин. Вземете например всички филми с Брус Уилис. Том Круз също е добър пример за това, как може да си корав, но чувствителен мъжкар. Когато покажеш тези сурови мъже уязвими, тогава и публиката се идентифицира по-лесно, защото всеки е бил уязвим в един или друг момент от живота си.

Новите режисьори?

Режисьор на първите шест епизода на новия сезон беше Каша Адамик, но тя засне 7, 8 и 9 епизод от втори сезон. За мен, това е най-добрия режисьор, с когото съм работил до сега! Буквално след заснемането на осми епизод, аз обиколих всеки продуцент, до който се добрах, говорих със Стана, говорих с всички и исках да ги убедя в това, че на всяка цена трябва да я имаме обратно! Набора от инструменти, с който тази жена разполага и високото им ниво на владеене беше нещо, което не бях виждал никога преди! Тя има такива невероятни способности. И като бонус, тя е невероятен човек, човече! Обичам да идвам на работа и да работя с мили, прекрасни, любящи хора, които изпитват голяма радост и гордост от това, което правят. Мисля, че епизоди седем, осем и девет от втори сезон бяха най-доброто, което някога сме правили, а нямам думи да опиша какви късметлии сме да стартираме с нея първите шест епизода на трети сезон.

Грек Зглински беше другият режисьор, който засне втората половина на сериала. Аз имам само няколко сцени с него, но колкото-толкова. Също брилянтен режисьор, много състрадателен, отдаден и с много мила душа.

Как би обобщил характера на Ник?

Ник е човек, който непрекъснато се старае. Вече три сезона Ник се старае да бъде по-добър баща, но не успява. Старае се да бъде по-добър съпруг, но не е много добър и в това. Старае се да бъде по-добър агент, но позволява да го заловят. Всеки път, всеки божи път Ник е на линия и се старае повече от всички и макар, че понякога е близо, все нещо не му достига.

За“ или „Против“ заснемането на игрален филм „Забравена“?

Твърдо против! За да заснемем филм, означава да свършим със сериала, а това е последното нещо, което искам! Искам четвърти, искам пети сезон. Искам четири или пет сезона в телевизията, добра исторя с напълно завършени герои, искам нещо наистина удовлетворяващо преди да свърши! Искам и сценаристите да знаят, така че публиката да получи задоволителен край. Това би било идеално! Но пък ако трябва да направим филма, нека го направим!

Перфектният край на „Забравена“?

Никога не съм се замислял по въпроса. Някои актьори мислят за тези неща, но аз не, може би защото съм наивен, защото това е първият ми сериал, но аз наистина оставям Ник да измине пътя си тук и сега и не съм мислил напред. Единственият отговор, който ми хрумва, е, че бих искал нещата да приключат по най-добрия начин за Ник.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР