Каравана, любов моя

У нас караваните са не толкова средство за придвижване, колкото бохемски летни къщи, закотвени на морския бряг с пряк достъп до пясъка, дърветата и масата на съседите. Големи компании лято след лято отглеждат деца и спомени по къмпингите на Българското Черноморие или Егея. Представяме ви
част от тях

Елка Влаховска, Адриана Попова, Люба Вангелова 02 September 2020

В началото на караваните бе… керванът. Точно така, всичко тръгва от персийската дума за група хора, пътуващи заедно, най-вече с камили. Идеята за дом на колела се родила в началото на 19. век във Франция, когато амбулантни търговци и театрални трупи се придвижвали от град на град в дървени фургони, теглени от коне.

Дълго време никой уважаващ себе си член на обществото и не помислял да заживее в каравана. Това се променило през 1885 г., когато д-р Уилям Гордън Стейбълс, поданик на Нейно Величество кралица Виктория, построил първата в света туристическа каравана и я нарекъл подходящо „Скитник“. За едно лято „Скитник“ изминал 1300 мили.

У нас караваните са не толкова средство за придвижване, колкото бохемски летни къщи, закотвени на морския бряг с пряк достъп до пясъка, дърветата и масата на съседите. Големи компании лято след лято отглеждат деца и спомени по къмпингите на Българското Черноморие или Егея.

КЪЩА БЕЗ ГРИЖИ

Яна Липованска е дуетната половинка зад проекта „Маргаритка“. Краси Тодоров е част от българския музикален елит години наред. Сава е техният малък голям наследник с ярко присъствие, чийто глас вече може да чуете в някои от пиесите на „Маргаритка“. Семейството им споделя пред EVA защо години наред животът им се случва между караваната на брега на морето и кемпера.



Как ви се случи животът в каравана?

Яна: Това винаги в бил изборът и на двама ни, дори и преди да бъдем заедно. Нашата каравана ни намери, без ние да сме я търсили. Тя ни позволява да имаме „къща на морето“, без да имаме истинска къща с всичките грижи и поддръжка. Дава ни възможност да живеем свободно в общество, което споделя този начин на живот. Удовлетворява потребността ни да сме съвсем близо до морето и да му се радваме във всичките му настроения.



Краси: Лятото на каравана ти дава истинска почивка и освобождаване. Първите лета на нашата каравана провокираха Яна да търси развитие в работен план, което да й позволява да живее по цяло лято на морето.

А защо и кемпер?

Кемперът е сбъдната мечта. Мечта за много пътувания и свобода.

Мечта да се събуждаш всяка сутрин на различно място в собственото си легло. Мечта да си възможно най-малко зависим от обстоятелствата. Мечта да можеш да си сам, когато поискаш, и по-близо да всичко, когато искаш. Мечта да имаш собствен дом на колела, с който да преживяваш истински вълнуващи емоции и да откриваш света от съвсем друга гледна точка. Мечта да можеш да усещаш повече и по-силно.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР