Въобразявате си, че сте видели всичко

Борис Ангелов 22 May 2007

Ливия Стоянова и Ясен Самуилов са първите българи, пробили достойно в изключително взискателния и луксозен свят на френската висша мода. Преди 3 години, заедно с португалеца Андре де Са Песоа регистрират марката "On aura tout vu" (идиоматичен френски израз, използван в най-различни странни и абсурдни ситуации, който в свободен превод звучи като "въобразявате си, че сте видели всичко") и представят първата си колекция от уникални облекла на парижки подиум. В екип работят за фирми - гиганти като Кристиан Диор, Живанши, Кристиан Лакроа, Джон Галиано, Ханае Мори, Роша, Пиер Балмен и други и реализират за тях колекции както по собствени, така и по техни проекти.

Ливия е художник, Андре - бижутер, а Ясен - текстилен дизайнер. Запознават се в Париж - Ясен и Ливия в Академията за изящни изкуства, а с Андре по време на един от професионалните Салони за бижута. "Приятелството помежду ни някак от само себе си ни обвърза и в професионална общност", твърди Ясен и ги потапя в т.нар. елитарно изкуство "или занаят, ако щете" - висшата мода.

Днес техни облекла haute couture и pret-a-porter се продават в Америка, Европа и Азия, а сред клиентите им са холивудските звезди Глен Клоуз и Джейн Сиймор, френската певица и актриса Патриция Каас, несравнимата Изабел Аджани, певицата Барбара Хендрикс и много други. Според самите тях Мадона, Бритни Спиърс, Кайли Миноуг, Гуинет Полтроу рядко купуват, по-често самите фирми им подаряват дрехите, аксесоарите и колите с чисто рекламна цел.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР